Jakou fólii použít na vaření knedlíků? Pozor na ty levné, mohou být nebezpečné
Potravinářská fólie je určena k hygienickému balení a skladování potravin v domácnostech, v obchodech, ve výrobnách a v potravinářském průmyslu. Fólie brání kontaminaci potravin a ty pak vydrží daleko déle čerstvé.
Fólie se vyrábí v několika druzích - bublinková, strečová, potravinářská, obalová. Pro domácnosti je určena tenoučká fresh fólie, která dokáže přilnout na všechny materiály, proto slouží k zabalení potravin, hotových jídel nebo k vyložení formy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou fólii můžeme použít na vaření knedlíků
Fólie musí vydržet vysokou teplotu po dobu několika minut i déle:
- Nevýhodou levných potravinářských fólií bývá cizí jazyk, kterým je balení popsáno, ale my mu nerozumíme. Takovým výrobkům se raději vyhneme - mohou obsahovat nebezpečné látky, které se zahříváním uvolní do potraviny.
- Všechny kvalitní potravinářské fólie mají atesty na styk s potravinami. Některé však nejsou vhodné pro vaření ani pro ohřívání v mikrovlnné troubě - může se stát, že se roztečou nebo spálí a jídlo znehodnotí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pro vaření knedlíků je vhodné použít potravinářskou fresh (frisch) fólii, která má na obalu uvedeno, jakou teplotu snese - mělo by to být 110 °C. Pokud to na obalu není uvedeno, radši ji použijeme jen k balení potravin.
Podívejte se na video, ve kterém vám ukážeme přípravu oblíbených karlovarských knedlíků ve fólii:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře