Jaký krém k potření piškotové rolády? Vyberte si od marmelády až po dvoubarevný krém
Piškotová roláda je jemný a nadýchaný plát těsta, potřený marmeládou nebo krémem, mnohdy doplněný ještě o jiné ingredience - ovoce, oříšky, čokoládu. Ty náplň dochutí nebo jí dodají mozaikový vzhled na řezu.
Piškotová roláda mívá zcela běžně roztíratelnou chutnou náplň. Některé náplně jsou úplně jednoduché, jiné pracnější a některé vyžadují zručnost cukrářky - ale takové rolády se již řadí mezi slavnostní moučníky. S výběrem náplní vám poradíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaký krém do piškotové rolády
Seznámíme vás s těmi nejpoužívanějšími náplněmi:
- Ovocná marmeláda je jednoduchou a rychlou náplní, když pospícháme nebo nemáme rádi krém. Roláda je hotová za 10–15 minut.
- Šlehačka s mascarpone je oblíbená pro svou jemnost, chuť a možnost kombinace s kousky čerstvého ovoce a strouhané čokolády.
- Tvarohové krémy jsou hutnější, nakyslejší a zdravější. Tuhý tvaroh můžeme naředit zakysanou smetanou, šlehačkou, jogurtem.
- Máslové krémy nastavujeme pudinkem nebo moučnou kaší, ale i kokosem, strouhanými oříšky, čokoládou a kousky ovoce.
Jak kombinovat různé náplně do rolády
Rolády s mozaikou různých krémů vypadají jako dort:
- Mnoho kuchařek si oblíbilo dvojí náplň - barevná nakyslá marmeláda a sladký jemný krém spolu tvoří nerozlučnou dvojici.
- Další dvojicí oblíbené náplně je první vrstva z krému, druhá z krému odlišné barvy nebo z našlehaného tvarohu či šlehačky.
- Dvě nebo tři barvy a příchutě krému nastříkáme podélně na plát a srolujeme - po nakrájení budou výrazné krémové ostrůvky vypadat úžasně.
- Barevné kousky ovoce v krému udělají z obyčejné rolády slavnostní moučník. Použijeme například banány, položené po délce na střed rolády.
Krému uděláme pokaždé více - budeme ho potřebovat na potření rolády, případně na ozdobení krémovými růžičkami.
Láká vás upéct nadýchanou piškotovou roládu a potřít ji krémem, který má ráda celá vaše rodina? Inspirujte se naším videem:
Komentáře