Krémy ze tří surovin: Jejich výhodou je jednoduchá příprava z dostupných ingrediencí
Krémem ve sladké kuchyni se rozumí našlehaná hmota k potření a ozdobení dortů a zákusků. Jiné krémy jsou určeny k plnění cukroví, jiné zase jako chutný a nadýchaný sladký dezert do pohárů a mističek.
Krém je bolavým místem začínajících cukrářek, které ještě nerozumí výrazům jako "svařit na niť, rozpustit ve vodní lázni, vyšlehat do pevné pěny". Jejich znalosti stačí na jednoduchý krém z několika surovin a teprve praxí získají potřebné zkušenosti.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Krémy na dorty, zákusky a poháry ze 3 surovin
Jejich příprava je jednoduchá a rychlá. Povedou se i začátečníkům:
- Máslový krém se skládá z moučkového cukru a změklého másla. K základnímu krému můžeme přidat uvařený pudink, ovocné pyré, tvaroh.
- Tvarohový krém ušleháme z jemného tvarohu, cukru a ztužovače, kterým může být kousek změklého másla nebo želatinový ztužovač.
- Smetanový krém se obejde bez másla - použijeme 33% smetanu, jogurt (nebo zakysanou smetanu) a pudink bez vaření, které důkladně vyšleháme.
- Šlehačkový krém musí obsahovat smetanu s minimálně 33 % tuku. Vyšleháme ji s cukrem a sýrem mascarpone, který dodá krému pevnost.
- Ovocný krém je jemné pyré z jakéhokoliv ovoce s cukrem, zašlehané do šlehačky, tvarohu, jogurtu nebo zakysané smetany.
- Čokoládová ganache z tmavé či bílé čokolády se připravuje rozpuštěním čokolády v horké smetaně. Po vychladnutí ji dosladíme a vyšleháme.
Některé krémy mohou obsahovat jen 2 ingredience - například oblíbený ze Salka a másla nebo z Caramela a másla. Tím nejoblíbenějším je ale šlehačka s mascarpone a cukrem, která se hodí na dorty i na poháry - viz naše video:
Komentáře