Jitrnice chutnají vařené i pečené, ale také v prejtu, v polévkách a pomazánkách
Jitrnice jsou tradiční zabíjačkovou pochoutkou. Připravují se podle osvědčených receptur a jejich chuť a vůně jsou posuzovány podle přísných ktitérií konkrétního výrobce. Jitrnice musí vonět česnekem a majoránkou.
Jen málokterá zabíjačka se obejde bez výroby jitrnic. Oblíbená pochoutka se připravuje ze směsi vařeného masa, syrových jater, máčeného pečiva, soli, pepře, majoránky a česneku, která se posléze plní do vyčištěných vepřových střev. Konce se zašpejlují a hotové jitrnice uvaří ve vývaru z masa.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké jsou možnosti využití jitrnic
Pokud máme doma více jitrnic, už přemýšlíme, co s nimi dělat:
- Z opečených jitrnic, brambor a kysaného zelí připravíme skvělý oběd.
- Obsah jitrnice ohřejeme a natřeme na chleba jako teplou pomazánku.
- Z jitrnic uvaříme báječnou ovarovou polévku vonící česnekem a kořením.
- Jitrnicový prejt připravíme z vymačkaných jitrnic zapečených v troubě.
- Kolečka jitrnice položíme na jednohubky z rohlíků s kouskem cibule.
Jitrnice chutná ohřátá, uvařená i upečená, ale můžeme jí také plnit bramborové a kynuté zabíjačkové knedlíky, slané koláče a záviny, nebo jí ochutit pomazánky.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře