

Králík či kuře proti skleróze
Suroviny
- králík (nejlépe domácí)
- slanina
- máslo
- hořčice
- olej
- 10 stroužků česneku (nejméně)
- 3 - 4 cibule
- 2 rajčata
- 2 čerstvé papriky
- houby
- - kdo nemá králíka, lze použít i na kuře, ale to tentokrát dáme bez kůže
Postup přípravy receptu
Králíka naporcujeme a prošpikujeme uzenou slaninou. Mírně osolíme, opepříme, posypeme kmínem a potřeme ho kašičkou z oleje, hořčice a utřeného nebo prolisovaného česneku. Česnekem nešetříme.
Hořčici dle obliby - obyčejná, kremžská nebo Dijonská. Necháme do druhého dne v chladu. Pak ho proložíme pokrájenou cibulí a ostatní pokrájenou zeleninou a přidáme čerstvé nebo mražené houby, kdo nemá, může nahradit čerstvými žampiony.
Vše upečeme v troubě dozlatova. Na konci na něj dáme pro zjemnění šťávy několik plátků čerstvého másla.
Poznámka od kuchařky
Jako příloha může být bramborová kaše, rýže nebo brambory vařené, popř, také noky nebo "špetzle". Díky zelenině, česneku a cibuli povzbudíte svoje cévy :-)) Zkoušela jsem toto i v pomalém hrnci a také moc dobré, nemusí to být jen pečené.Jen bych se přimlouvala za to, abyste tam nedávali nedozrálá a kyselá rajčata, ta by ten sosík mohla pokazit. To tam raději dejte trochu protlaku a nebo jinou zeleninu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králík či kuře proti skleróze
-
Receptík jsem vyzkoušela, poprvé jsem použila králíka a pro velký úspěch jsem jako druhý pokus vyzkoušela kuře bez kůže. je to úžasný a velmi dobrý recept..........mám to moc ráda s bramborovým knedlíkem.........dávám bodík a k tomu hvězdičku
-
Míla: Je to Váš názor, ale moje vlastní zkušenosti, i těch, kteří recept vyzkoušeli, mluví o něčem jiném. Ovšem nikdo Vás nenutí, abyste podle tohoto receptu vařila.
-
yanull: bohužel,to,co píšete v poznámce je naprostý blábol,zejména rajčata a protlak ke králíkovi.
-
kiraa: vynech houby a místo nich dej jakoukoli kořenovou zeleninu,pak je to taky super,houby tam dle mého nepatří.
-
k Aknedz,já to dělám na vepř.krkovičku v kuse,prošpikovaná tou slaninou,mhm všichni,děti, vnoučata, to milují. Kvůli vnoučátkům nedávám tolik česneku
-
-
Jana Hubíková:jani zname se z karvine
-
Dobry vecer vsem, chci se zeptat, jak to chutna s tema houbama, nejak me tam nesedi
-
Vidtmanová Marta: Kuře a la Bažant, protýkáme slaninou, prsa, stehna i hřbet!!!
-
Vidtmanová Marta:kuře nakládám, teda máme jej tak rádi,posolím trochu,opepřím,dovnitř a všude, kde je možno dám česnek a hlavně prošpikuji anglickou a dovnitř máslo,posypu kořením na kuře-třeba adžikou,podliju troškou vývaru a dám péci.
-
Dobrý večer,masíčko vypadá výborně,akorád mi nesedí kuřecí maso se slaninou,nikdy jsme na kuřecí nedávali slaninu,ke králíkovi ano.Co řeknete k tomu,že to zkusím s vepřovým.A těším se na to.
-
Helena Koláčková: česnek
-
Helena Koláčková: Odpověď na tuto je v poznámce, je třeba číst celý recept
.
-
to že má králík vysoký obsah gamaglobulínu,je všeobecně známo,ale v čem je tam ta protisklerózová ingredience?
-
CHybí mi tam bylinky. Řekl bych ideální šalvěj.