Žemlovka z jitrnic se zelím

Bibinka Kuchařka:

Mleté maso 12 názorů

55

Suroviny

1 chlebíčková veka
menší hlávka zelí
3 jitrnice
2 cibule
100 g plátkového sýra
kečup
2 vejce
100 ml mléka
drcený kmín
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky veky pokropíme vodou.

  2. Na oleji orestujeme nakrájenou jednu cibuli ke které přidáme nakrájené zelí, drcený kmín, posolíme a osmažíme do poloměkka.

  3. Nakrájíme si druhou cibuli, zpěníme jí na oleji, přidáme vymačkané jitrnice tak, aby byly na kaši.

  4. Vymastíme si pekáč, na dno naskládáme veku, na ní jaternicovou kaši a tak střídáme.

  5. Navrch dáme zelí, na něj veku, na veku plátkový sýr a po celé ploše pokapeme kečupem.

  6. Všechno pěkně přitlačíme a pokropíme olejem, dáme do vyhřáté trouby, pečeme na 200° do zezlátnutí.

  7. Rozšleháme si vejce, osolíme je a přidáme mléko, žemlovku zalijeme a zapečeme do sražení vajec.

Poznámka

Recept mám od kadeřnice a je to bomba!

Sice trošku kalorická bomba, ale neděláme a nejíme to každý den. Je to prostě velká chuťovka!

Měli jsme k tomu poprvé chleba, ale jsou dobré i opečené, nebo jinak upravené brambory.

Fotky dám, až budu péct.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žemlovka z jitrnic se zelím

  • PatkovaKaterina PatkovaKaterina

    Musím vyzkoušet,vypadá to na superžraso:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Kodl: Kodle, jasně, já ti to neberu a každému chutná něco jiného a jak se říká: všem se nezavděčíš.....;-) Jinak to není úplně a jen o jitrnicích, je to jako žemlovka a do té taky nedáváš celá jablka ne:-?:-D

    Odpovědět

  • Kodl Kodl(neregistrovaný)

    Tak nevím. Jitrnice vymačkané ze střívka už nemají tu poezii a ten kečup je hodně špatně. Že to sytí lid český (na Moravě to nemá šanci) a chutná - což nevylučuji, ještě neznamená, že je to dobře, Bibi.

    Odpovědět

  • monikatum monikatum

    hmm to vypadá lákavě......... bodík:yes:;-)

    Odpovědět

  • Franta Franta(neregistrovaná)

    :-p:-p:-8vybornej recept-delal jsem to bez ketschupu,zadny chleba ,zadne brambory

    Odpovědět

  • Teta Lena Teta Lena

    Dobrý nápad,určitě udělám.

    Odpovědět

  • aja.g aja.g

    Je to dobré, dost syté. Je to spíš jídlo na zimní dny.;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Je to zajímavý nápad, ale ten kečup bych už nedávala. Nějak mi k tomu chuťově nesedí. Ale ukládám, díky...:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jiřinko, vidíš,mohlo to tak být dáááávno a nemusela by jsi použít další šanon;-), jen říct:-8Víš, jak se to říká "Líná huba,holý neštěstí",chi,chi:-D:-))hlavně, že už je to v pohodě, já mám z toho taky radost, nemysli si:-)

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Bibinko, myslím, že tohle taky brzo vyzkouším:yes::yes::-D

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Bibi jsi opravdu skvělá,teď se mi recept vejde do šanonku :-D:-D,vypadá to dobře,ukládám a dávám bodík :yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Bibinko, je od tebe hezké, že i při zkrášlování účesu myslíš na zkrášlení naších postav :-D:-D,máš pravdu, nebudeme to dělat denně - ale číst to takhle večer ...ach joo :-p:-p;-);-):yes::yes: vypadá to dobře

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo