Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš je výborný sytý pokrm, který má své původní kořeny v Maďarsku, nicméně je již dávno spolu s knedlíkem nedílnou součástí tradiční české kuchyně. Vynikající chuti docílíme pomalým dušením masa a správnou kombinací koření.

Poctivý tradiční guláš je z hovězí kližky, která zůstane po dlouhém dušení lahodně šťavnatá. Nesmí chybět ani větší množství dočervena osmažené cibule a také nezbytné koření v podobě česneku, majoránky, kmínu a sladké papriky, která dodá nejen "šmak", ale i krásnou barvu guláše. Poradíme, kdy ji přidat, aby nezhořkla a zároveň maximálně uvolnila své aroma. 

Kdy se dává paprika do guláše 

Paprika je pro přípravu guláše naprosto klíčovou ingrediencí, která dodá chuť, barvu, vůni a v případě použití pálivé papriky i pikantnost. Do guláše přidáváme kvalitní mletou papriku v dostatečném množství - přibližně 1–2 lžíce na 500 g masa. A kdy ji přidat? 

Guláš - ten nejlepší - si můžete uvařit podle našeho videonávodu, který vás přípravou provede krok za krokem. Podáváme tradičně s houskovým knedlíkem nebo chlebem. Dobrou chuť. 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli