Kokosky jsou díky jednoduché a rychlé přípravě ideální volbou i tehdy, když nemáte mnoho času. Můžete se do nich pustit dokonce i tehdy, pokud byste rádi zapojili do pečení děti. Z několika základních surovin můžete vykouzlit výtečné vánoční cukroví, které se krásně bude rozplývat na jazyku.
Jak udělat kokosky? Upečte si jednoduché vánoční cukroví jen ze tří surovin
Kokosky patří mezi klasické druhy vánočního cukroví. Mezi dalšími kousky vynikají svou lehkou strukturou a výraznou kokosovou chutí. Správné kokosky by měly být na povrchu krásně křupavé a uvnitř vláčné, na stole obvykle dlouho nevydrží a brzy se po nich zapráší.
Jak upéct kokosky
Připravte si kokosky podle rychlého receptu, budou vám k tomu stačit pouze tři suroviny.
- Na jednu dávku kokosek podle receptu z úvodního videa budete potřebovat 200 g strouhaného kokosu, 150 g moučkového cukru a 2 vejce.
- Nejprve si předehřejte troubu na 150 °C a vyložte plech pečicím papírem.
- Všechny suroviny dejte do mísy, společně je zamíchejte a vypracujte těsto.
- Pomocí lžičky tvořte z těsta malé hromádky a pokládejte je rovnou na plech.
- Kokosky upečte v troubě do růžova.
- Tip: Nenechávejte kokosky v troubě moc dlouho, aby nebyly příliš tvrdé a nerozpadaly se. Uvnitř musí zůstat krásně vláčné.
Podívejte se také na komentáře pod receptem, najdete v nich rady našich zkušených čtenářů.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře