Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosky patří mezi klasické druhy vánočního cukroví. Mezi dalšími kousky vynikají svou lehkou strukturou a výraznou kokosovou chutí. Správné kokosky by měly být na povrchu krásně křupavé a uvnitř vláčné, na stole obvykle dlouho nevydrží a brzy se po nich zapráší.

Kokosky jsou díky jednoduché a rychlé přípravě ideální volbou i tehdy, když nemáte mnoho času. Můžete se do nich pustit dokonce i tehdy, pokud byste rádi zapojili do pečení děti. Z několika základních surovin můžete vykouzlit výtečné vánoční cukroví, které se krásně bude rozplývat na jazyku.

Jak upéct kokosky

Připravte si kokosky podle rychlého receptu, budou vám k tomu stačit pouze tři suroviny.

  1. Na jednu dávku kokosek podle receptu z úvodního videa budete potřebovat 200 g strouhaného kokosu, 150 g moučkového cukru a 2 vejce. 
  2. Nejprve si předehřejte troubu na 150 °C a vyložte plech pečicím papírem. 
  3. Všechny suroviny dejte do mísy, společně je zamíchejte a vypracujte těsto.
  4. Pomocí lžičky tvořte z těsta malé hromádky a pokládejte je rovnou na plech.
  5. Kokosky upečte v troubě do růžova.
  6. Tip: Nenechávejte kokosky v troubě moc dlouho, aby nebyly příliš tvrdé a nerozpadaly se. Uvnitř musí zůstat krásně vláčné.

Podívejte se také na komentáře pod receptem, najdete v nich rady našich zkušených čtenářů.

Upečené kokosky vyzkoušejte také dozdobit čokoládou. Zkuste je jen lehce postříkat, nebo je rovnou celé namočte. 
Přejeme vám příjemné pečení a dobrou chuť.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky