Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované

Na první pohled může zelí vypadat jako nudná surovina, ale opak je pravdou. Zelí je doslova poklad obsahující spoustu vlákniny a prospěšných vitamínů. Pojďme tedy něco udělat pro naše zdraví, a zavařme si pár sklenic zelí ve sladkokyselém nálevu.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

11. 11. 2017 13:03

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie2 485 kJ / 594 kcal
Bílkoviny16,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10,57 g
Sůl26,00 g
Sacharidy115,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jarka72

27. 10. 2021 09:05

Super recept,nenáročný a výborný.Už nikdy jinak dělat nebudu díky

popoluska340 popoluska340

16. 11. 2017 22:37

Tak toto zeli sa mi moc paci.Mame uz doma natlacenu kapustu,ale aj tuto sladko kyslu musim spravit.Ako priloha k francuzskym pre manzela vyborne,a ja uz slintam ako ku granatiru si nalozim:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes:

zizala zizala (moderátorka)

11. 11. 2017 14:13

cathleen: :-D Uklepla jsem se a než jsem to stihla opravit, už to nejde. Ty pytle jsou 2, máme soudek na 20 kilo zelí, což je tak akorát pro nás na rok.

cathleen cathleen

11. 11. 2017 14:02

zizala: tohle sladkokyselé mám ráda třeba chroupat jen tak, na chuť, když honí mlsná :-8

zizala zizala (moderátorka)

11. 11. 2017 13:59

cathleen: Já už ne, na sladkokyselo dělám cuketu a krouhané jen normálně nakládám na kysání. Prodávají ho po 10 kilech, to máme 1 pytle do našeho soudku akorát. Na sladkokyselo bych 10 kilo nezpracovala.

cathleen cathleen

11. 11. 2017 13:57

zizala: přesně, jak píšeš. My ho ale děláme i z kupovaných hlávek - teď nám část nakrouhaného zbyla po natlačení do zeláku (malý zelák, hodně koupeného zelí :-8 ), tak je zavařené v několika sklínkách. V zimě jako když najdem ;-)

zizala zizala (moderátorka)

11. 11. 2017 13:53

Když jsem ještě pěstovala svoje zelí, vždycky jsem pár sklenic dělala na sladkokyselo. Je to pak v zimě rychlé, jen cibulová jíška, na to zelí a je hotovo, ochuceno :yes:. Dělala jsem z něj i pomazánku na chlebíčky :-8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sladkokysele zeli sladkokyselé zelí recept zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované zelí zelí v sladkokyselém nálevu nálev na zeli sterilované červené sladkokyselé zelí příprava sterilované zelí recept recept na sladkokysele zeli zelí ve sladkokyselém nálevu recept sladko kyselé zelí recepty jak uvařit sladkokyselé zelí sladkokyselý nalev na zelí sladko kyselé zelí nalev na sladkokysele zeli sladkokyselé zelí recepty zavarene zeli příprava sterilovaného zelí cervene zelí ve sladkokyselem nalevu recept zavarene sladkokysele zeli

Suroviny: zelí hlávkové, sůl, kmín celý, voda, sůl, cukr, ocet

TopRecepty.cz

Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x0Qz