Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocné knedlíky jsou naším fenoménem. Recepty na ovoce zabalené do těsta, uvařené a podávané jako sladký chod, nejsou v Evropě běžné. Přitom zpracovat sezonní ovoce tímto způsobem je hospodárné a chutné zároveň.

Tento sladký chod ale může začátečníkům v kuchyni nadělat zbytečně vrásky. Jeden z častých dotazů zní, kolik přidat cukru k ovoci do knedlíků nebo jakým způsobem je přisladit. Protože se doporučuje do knedlíků používat pevnější ovoce, nepřezrálé a nerozměklé, bývají knedlíky potom poměrně kyselé.

Kolik cukru přidat k ovoci do knedlíků

Snad vám pomůže jednoduchá rada. Ovoce se před vložením do těsta nepřislazuje - působením cukru by pustilo šťávu, která by následně rozmočila těsto. Je lepší knedlíky více osladit moučkovým cukrem až po uvaření. Pro nepřátele cukru máme další radu - ke slazení použijte med nebo přírodní sirup, třeba ten javorový.

Pokud stále váháte s realizací ovocných knedlíků, možná vám pomůže náš videorecept na nejjednodušší tvarohové těsto na ovocné knedlíky:

Komentáře

Další tipy a triky