Kolik cukru na meruňkový kompot? Začátečníkům poradíme
Zavařování ovocných kompotů je stará metoda našich babiček a maminek. Zavařením sice přijde ovoce o velkou část vitamínu C, ale můžeme z něj mimo sezónu péct skvělé moučníky. Také jako příloha k jídlům z masa nebo k sladkým obědům jsou kompoty žádané.
Meruňkový kompot chutná ke zvěřině i k drůbeži. Také žemlovka nebo rýžový nákyp jsou s meruňkovým kompotem velmi chutné. Aby nebyl kompot příliš kyselý nebo dokonce trpký, je důležité použít na něj jen dobře vyzrálé, ale ještě pevné ovoce.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kolik cukru na meruňkový kompot
Meruňky potřebují cukru více, aby nebyl výsledek kyselý nebo dokonce trpký. Trpké jsou meruňky málo zralé. Ovoce ve sklenicích zaléváme horkým nálevem z 1 l vody a 670 g cukru. Tím vznikne 1,4 l nálevu. Odpůrci cukru mohou meruňky zavařit v medu, vyjde to ale dráž. Uzavřené sklenice se sterilují při 85°C asi 25-30 minut podle tvrdosti plodů.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře (2)