Košíčky bez pečení? Žádný problém. Zkuste karamelové Toffifee podle videonávodu
Patříte mezi milovníky plněných košíčků, ale do pečení se vám nechce nebo prostě nemáte čas? Košíčky můžete připravit i bez pečení, mohly by vám zachutnat třeba luxusní karamelové Toffifee s křupavým oříškem uvnitř. Tuto dobrotu vás naučíme podle videa.
Košíčky jsou jedním z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví, a nemusíte je připravovat jen na Vánoce, k chuti přijdou i na Silvestra nebo kdykoliv během roku, třeba pro milou návštěvu. Pokud do pečení nemáte chuť nebo čas, můžete si buď upečené košíčky koupit a doma je pouze po libosti naplnit, nebo vyzkoušet některou nepečenou variantu. Můžeme doporučit košíčky Toffifee, a jak říkají naši čtenáři: "Je to ňamka".
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Luxusní košíčky Toffifee
Na košíčky Toffifee z úvodního videa budete potřebovat jen několik surovin. Připravte si 250 ml smetany ke šlehání (nejméně 33%), 125 g cukru krupice, 1 lžičku medu a 30 g másla. Dále budete potřebovat rozpuštěnou mléčnou čokoládu a opražené lískové oříšky.
- Do kastrůlku nalijte smetanu, přidejte cukr, med a máslo. Vařte tak dlouho, dokud obsah nehoustne a nemá světlehnědou barvu. Počítejte s tím, že to bude trvat asi 30 minut.
- Pak odstavte z plotny a nechte vychladnout. Po vychladnutí hmota ještě více zhoustne.
- Do papírových košíčků kápněte trochu rozehřáté čokolády, mašlovačkou ji rozetřete po stranách košíčků. Můžete si dát čokoládu rovnou do všech připravených papírových košíčků.
- Na čokoládu dejte do každého košíčku trochu uvařené karamelové hmoty, nahoru dejte opět kapku čokolády.
- Na ozdobu do všech košíčků ještě vtlačte opražený lískový oříšek.
- Po zchladnutí čokoláda v košíčku krásně ztuhne, vznikne tak báječný karamelový košíček, který při konzumaci půjde z papírového košíčku (obalu) snadno vyjmout.
- Tip: Z karamelové hmoty také můžete tvarovat kuličky, které naplníte praženým lískovým oříškem a obalíte je v rozpuštěné mléčné čokoládě.
Než se do výroby těchto košíčků pustíte, doporučujeme ke zhlédnutí úvodní videonávod. Zajímavé rady a nápady se dočtete i v komentářích pod receptem. Ty vám pomohou vyvarovat se zbytečných chyb.
Budeme rádi, když nám napíšete, jak se vám košíčky povedly.
Přejeme příjemné "košíčkové tvoření" a dobrou chuť.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře