Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Patříte mezi milovníky plněných košíčků, ale do pečení se vám nechce nebo prostě nemáte čas? Košíčky můžete připravit i bez pečení, mohly by vám zachutnat třeba luxusní karamelové Toffifee s křupavým oříškem uvnitř. Tuto dobrotu vás naučíme podle videa.

Košíčky jsou jedním z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví, a nemusíte je připravovat jen na Vánoce, k chuti přijdou i na Silvestra nebo kdykoliv během roku, třeba pro milou návštěvu. Pokud do pečení nemáte chuť nebo čas, můžete si buď upečené košíčky koupit a doma je pouze po libosti naplnit, nebo vyzkoušet některou nepečenou variantu. Můžeme doporučit košíčky Toffifee, a jak říkají naši čtenáři: "Je to ňamka".

Luxusní košíčky Toffifee

Na košíčky Toffifee z úvodního videa budete potřebovat jen několik surovin. Připravte si 250 ml smetany ke šlehání (nejméně 33%), 125 g cukru krupice, 1 lžičku medu a 30 g másla. Dále budete potřebovat rozpuštěnou mléčnou čokoládu a opražené lískové oříšky

  1. Do kastrůlku nalijte smetanu, přidejte cukr, med a máslo. Vařte tak dlouho, dokud obsah nehoustne a nemá světlehnědou barvu. Počítejte s tím, že to bude trvat asi 30 minut. 
  2. Pak odstavte z plotny a nechte vychladnout. Po vychladnutí hmota ještě více zhoustne.
  3. Do papírových košíčků kápněte trochu rozehřáté čokolády, mašlovačkou ji rozetřete po stranách košíčků. Můžete si dát čokoládu rovnou do všech připravených papírových košíčků.
  4. Na čokoládu dejte do každého košíčku trochu uvařené karamelové hmoty, nahoru dejte opět kapku čokolády.
  5. Na ozdobu do všech košíčků ještě vtlačte opražený lískový oříšek.
  6. Po zchladnutí čokoláda v košíčku krásně ztuhne, vznikne tak báječný karamelový košíček, který při konzumaci půjde z papírového košíčku (obalu) snadno vyjmout. 
  7. Tip: Z karamelové hmoty také můžete tvarovat kuličky, které naplníte praženým lískovým oříškem a obalíte je v rozpuštěné mléčné čokoládě.

Než se do výroby těchto košíčků pustíte, doporučujeme ke zhlédnutí úvodní videonávod. Zajímavé rady a nápady se dočtete i v komentářích pod receptem. Ty vám pomohou vyvarovat se zbytečných chyb.

Budeme rádi, když nám napíšete, jak se vám košíčky povedly.

Přejeme příjemné "košíčkové tvoření" a dobrou chuť.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli