KVÍZ: Jak udělat výborné bramboráky. Zapamatujte si ty nejlepší rady a vychytávky
Období podzimu je ideálním časem na smažení těch nejlepších bramboráků, protože z nových brambor v létě nebo ze starých na jaře nikdy nezískáte tak chuťově perfektní výsledek jako právě na podzim. Kromě toho vás bramborové placky nejen výtečně zasytí, ale i příjemně zahřejí, což se v sychravých dnech stoprocentně hodí.
Nastrouhané brambory jsou základní surovinou, bez které se při přípravě bramboráků neobejdete. Dále budete potřebovat trochu mouky (obvykle se přidává pšeničná hladká) a pro zpevnění těsta také vajíčko. Tu správnou typickou chuť vašemu dílu dodají dochucovadla - třený česnek, sůl a také sušená majoránka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak usmažit perfektní bramboráky
S přípravou těch nejlepších bramboráků vám pomůže následující postup.
- Připravte si těsto na bramboráky podle zvoleného receptu. Můžete využít jakýkoliv osvědčený recept z našeho receptáře.
- Tip: Pokud chcete recept na bramboráky ještě vylepšit, můžete z brambor po nastrouhání slít přebytečnou tekutinu, a aby si zachovaly pěknou barvu, tak naopak přilít trochu horkého mléka.
- Dobře rozehřejte pánev s tukem (olej nebo sádlo). V žádném případě nedávejte těsto na nerozehřátý tuk, těsto by se pak přichytávalo a výsledek by vás moc nepotěšil.
- Když těsto dáte na rozehřátou pánev, tak chvilku počkejte a vzápětí ztlumte plotýnku, poté bramboráky pozvolna dosmažte. Jde o to, aby sice byly dobře propečené, ale nepřipálily se vám.
- Vždy počkejte, než první strana zezlátne a zpevní se její povrch, pak teprve každý bramborák otočte a dosmažte i jeho druhou stranu.
- Hotový bramborák položte na připravený ubrousek, abyste jej zbavili přebytečného tuku.
- Bramboráky jsou nejlepší čerstvé, proto si je vychutnejte co nejdříve po usmažení.
Své znalosti o přípravě bramboráků si můžete prověřit v našem kvízu. Ovládat teorii je totiž základem zdaru i při smažení těchto placiček.
Přejeme dobrou chuť s vůní majoránky.
Komentáře