Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Byť má smoothie obsahovat pouze zdravé suroviny, lze při jeho přípravě udělat několik chyb. Ty nejčastější jsme pro vás sepsali. Vyhněte se jim a připravte si smoothie tak, aby byly spokojené nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše tělo.

Jste milovníci lahodného smoothie, kterým nahrazujete snídani nebo ho pravidelně míváte namísto svačiny? Jeho příprava je snadná a rychlá, ale i během ní můžete udělat chyby, kterým by se bylo lepší vyhnout.

Časté chyby při přípravě smoothie

Vyhněte se následujícím chybám a pochutnávejte si na dokonalé chuti smoothie.

  1. Ovoce je potřeba před vhozením do mixéru pořádně umýt. Nezapomínejte na to, čistota je půl zdraví.
  2. Nevhodně vybrané suroviny jsou opravdu velkou chybou. Do smoothie v žádném případě nepatří džus, konzervované ovoce, ochucené mléčné výrobky, zmrzlina ani sorbet. Skládat se má pouze z čerstvého ovoce a zeleniny, semínek, ořechů a bylinek, případně mléka nebo jeho rostlinných alternativ.
  3. Málo nebo mnoho surovin je další chybou. Bohatě stačí použít 4–6 surovin a především ovoce doplňte vhodnou zeleninou, abyste snížili obsah cukru.
  4. Žádné slazení cukrem. Není důvod k doslazování smoothie, je dostatečně sladké díky vysokému obsahu ovoce. V případě nutnosti vsaďte na sirupy (datlový, rýžový, čekankový) nebo na med.
  5. Nenahrazujte tímto nápojem vaše hlavní jídlo. Smoothie slouží k doplnění vitamínů a minerálů spolu s dalšími benefity z ovoce a zeleniny. Byť se mu říká nápoj, je plnohodnotnou svačinou, ale ne obědem.
  6. Smoothie musí být rozmixované úplně dohladka, žádné hrudky. Před přelitím do sklenic zkontrolujte jeho konzistenci. Tyčový mixér je pro přípravu smoothie nedostatečný.
  7. Tuto vitamínovou bombu připravujte vždy čerstvou. Smoothie připravené předem již nemá požadované vlastnosti a ani není chutné. Připravit si předem můžete omyté, oloupané ovoce a zeleninu v krabičkách do lednice. Mixujte ale vždy až před konzumací.

Milujete ledové smoothie? Pak led přidávejte až na úplném konci jeho přípravy. Při dřívějším přidání zabraňuje uvolnění zdravého tuku z ořechů a semen. A to by byla velká škoda.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie