Loupat nebo neloupat okurky? Poradíme, kdy je loupání důležité
Křehké a křupavé okurky jsou osvěžující pochoutkou hlavně v letním období. Jejich chuť je v tomto období nejintenzivnější, ty skleníkové mimo sezónu nemají tak výraznou chuť. Většinou je konzumujeme se slupkou, někdy slupku loupeme. Kdy a proč je to potřeba?
Okurková slupka obsahuje vitamíny K a C, jsou v ní také minerály jako draslík, které jsou důležité pro výživu. Svěže zelená barva slupky pokrm barevně rozzáří. I chuť okurky se slupkou je intenzivnější. Proto tyto plody loupeme jen v nezbytném případě. Ať už je později loupeme nebo ne, vždy musíme okurky dobře omýt.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Loupat nebo neloupat okurky
Důvodů k loupání je několik, možná vás některý přesvědčí.
- Okurková slupka je pro lidi s citlivým žaludkem hůře stravitelná. Mohla by je v žaludku tlačit. Pokud často trpíte pocitem "kamení" v žaludku, doporučujeme konzumovat okurky loupané.
- Starší okurky někdy bývají hořké. Oloupání slupky je první pomoc, pak následují další kroky.
- Pokud máte podezření, že okurky byly pěstované pomocí chemických postřiků, raději slupku oloupejte.
- Okurku oloupejte, pokud připravujete jemnou pomazánku, salát nebo jiný pokrm, kde by slupka vadila.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře