

"Čína" se zázvorem a chilli
Suroviny 4 porce
- 600 g krůtího nebo kuřecího masa
- 1 lžíce Solamylu
- 1 mrkev
- 200 g bílého zelí
- pórek
- 1 paprika
- bambusové výhonky
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- kešu oříšky
- 2 lžíce rybí omáčky
- chilli pasta dle chuti
- 1 lžička mletého zázvoru
- olej
- sůl
- sójová omáčka
Postup přípravy receptu
Maso osolíme, opepříme, přidáme olej, Solamyl, sójovou omáčku a promícháme. V chladu necháme uležet.
Mezitím nakrájíme na měsíčky cibuli, na plátky česnek, na nudličky papriku, zelí a mrkev.
Na rozpálené wok pánvi orestujeme maso, vyjmeme a necháme v teple. Do wok pánve dáme cibuli, až zesklovatí přidáme cca na minutu česnek, následně zbylou zeleninu a bambusové výhonky a restujeme jen tak dlouho, aby zelenina zůstala křupavå. Pak přidáme kešu, do pánve vrátíme maso. Přidáme rybí omáčku, chilli pastu, zázvor a podlijeme trochou vody. Promícháme a chvilku restujeme.
Podáváme s rýží nebo čínskými nudlemi.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu "Čína" se zázvorem a chilli
K receptu nejsou žádné komentáře.