"Čína" se zázvorem a chilli

Drůbeží maso Doba přípravy: 2 hodiny 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 2 hodiny 0 názorů

Suroviny 4 porce

600 g krůtího nebo kuřecího masa
1 lžíce Solamylu
1 mrkev
200 g bílého zelí
pórek
1 paprika
bambusové výhonky
1 cibule
2-3 stroužky česneku
kešu oříšky
2 lžíce rybí omáčky
chilli pasta dle chuti
1 lžička mletého zázvoru
olej
sůl
sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme, přidáme olej, Solamyl, sójovou omáčku a promícháme. V chladu necháme uležet.

  2. Mezitím nakrájíme na měsíčky cibuli, na plátky česnek, na nudličky papriku, zelí a mrkev.

  3. Na rozpálené wok pánvi orestujeme maso, vyjmeme a necháme v teple. Do wok pánve dáme cibuli, až zesklovatí přidáme cca na minutu česnek, následně zbylou zeleninu a bambusové výhonky a restujeme jen tak dlouho, aby zelenina zůstala křupavå. Pak přidáme kešu, do pánve vrátíme maso. Přidáme rybí omáčku, chilli pastu, zázvor a podlijeme trochou vody. Promícháme a chvilku restujeme.

  4. Podáváme s rýží nebo čínskými nudlemi.

Komentáře k receptu "Čína" se zázvorem a chilli

K receptu nejsou žádné komentáře.