Náhrada smetany: Víme, jak a čím nahradit tento mléčný výrobek
Smetana je oblíbenou surovinou v českých kuchyních. Dokonale zjemní omáčky a polévky, těstům zase přidá na vláčnosti. Pokud ji však zrovna nemáte po ruce nebo ji nechcete používat, lze ji snadno nahradit.
Ať už máte k nahrazování smetany jakýkoliv důvod, nemějte obavy – chutné pokrmy lze připravit i bez tohoto mléčného výrobku. Náhradami vás provedeme na následujících řádcích s našimi tipy. Řekněte stop obavám z použití náhražek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím nahradit smetanu
Smetanu lehce nahradíte jiným mléčným výrobkem. Je-li to však problém kvůli zdravotnímu stavu nebo stylu stravování, lze sáhnout i po jiných alternativách.
- Toužíte po dokonale krémové polévce bez použití klasické smetany? Vsaďte na rostlinné smetany či šlehačky, například mandlové, ovesné nebo sójové.
- V některých receptech smetanu spolehlivě nahradíte mlékem, podmáslím, zakysanou smetanou, tvarohem nebo třeba jogurtem.
- Smetanu na vaření do omáčky či polévky nahradíte mlékem s máslem nebo trochou oleje. Na 200 ml mléka vám postačí zhruba 50 ml rozpuštěného másla.
- Potřebujete nahradit smetanu ke šlehání, abyste docílili stejně tak dobré a husté šlehačky? S naším receptem zvládnete přípravu domácí šlehačky levou zadní.
- Zakysané smetaně se pak velmi podobá jogurt či tvaroh zředěný mlékem na požadovanou konzistenci. Kyselkavé chuti snadno docílíte citrónovou šťávou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím nahrazujete smetanu vy? Podělte se s námi o vaše rady a tipy v komentářích a inspirujte ostatní. Vždy záleží na tom, co se od daného výrobku očekává. Do omáček využijete spíše mléko, do těsta zase podmáslí. Kousek másla se přidává pro tučnost.
Připravte si s námi vynikající domácí langoše, k jejichž přípravě vám postačí bílý jogurt. Díky němu nenasají přílišné množství oleje během smažení a jsou výborné.
Komentáře