Tipy, čím nahradit smetanu: Poradíme vám, jaké jsou alternativy ke šlehačce
Smetana je mléčný výrobek. Je to nejhustší a nejtučnější část mléka, která se usazuje na jeho povrchu, z něhož se pak sbírá nebo odstřeďuje. Šlehačka je smetana, která obsahuje více než 30 % tuku.
Smetana se používá v kuchyni k dochucení omáček, které zjemní. Ušlehanou šlehačkou zdobíme dorty a zákusky. Někdy však zapomeneme šlehačku koupit nebo mléčné výrobky nesmíme konzumovat. Jaké jsou alternativy ke šlehačce?
Mohlo by vás zajímat
Jaké jsou jiné šlehačky
- Rostlinné šlehačky - používají se sójová, kokosová, mandlová a rýžová, ovesná nebo z palmového oleje a cukru.
- Šlehačka, připravená z mléka a másla (popřípadě podmáslí) je domácí náhražkou koupené sladké smetany.
- Bílková šlehačka se připravuje z bílků a cukru (šlehaných nad párou), do kterých se kape rozehřátý tuk.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 8 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 9 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 10 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 20 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové šišky: Oblíbené sladké jídlo vyžaduje předem uvařené brambory, mák s cukrem mu dají božskou chuť
Je to sýr, není to sýr? Mascarpone je základem tiramisu, ale hodí se i do slané kuchyně
Vyzkoušeli jsme sušenky z Popeyes: Jedna domácí vyjde na pouhé 4 Kč. Jsou vláčné a nadýchané a chutnají lépe než originál
Komentáře