Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Společně s hitem poslední doby – dubajskou čokoládou – se zvýšil zájem o turecké těsto kataifi. Objednat lze na internetu, koupit ve specializovaných obchodech, ale zvládnete ho vyrobit i sami. A ještě ušetříte.

Kataifi těsto využijete nejen do dubajské čokolády, takže se ho nebojte připravit víc. Zkusit můžete i jiné středomořské dobroty nebo ho přidejte do zmrzlinového či ovocného poháru.

Jak na těsto kataifi

Suroviny potřebné na těsto kataifi seženete snadno, možná je máte všechny doma.

  1. V misce smíchejte hladkou mouku, kukuřičný škrob, sůl, vodu a olej.
  2. Míchejte, dokud nevznikne hladké tekuté těsto.
  3. Těsto dejte alespoň na 30 minut do ledničky.
  4. Poté těsto přeceďte přes sítko, aby bylo skutečně jemné. 
  5. Naplňte těstem cukrářský sáček a dělejte jím tenoučké kroužky na rozpálenou pánev.
  6. Těsto se během pár minut odlepí a zvedne se – je hotové.
  7. Nyní těsto nakrájejte a orestujte na másle.

Nebude trvat dlouho a kataifi zdomácní i u nás.

Komentáře

Další tipy a triky