Jak připravit plech před pečením? Pečicí podložky k opakovanému použití mají řadu výhod
Nestačí jen umíchat perfektní těsto, aby se naše cukroví a moučníky povedly podle našich představ. Důležité je správně připravit plech, na který jednotlivé kousky před pečením rovnáme. Nejjednodušší je použít pečicí papír nebo mít podložku k opakovanému použití, a na té péct.
Když se rozhodneme používat pečicí papír a pečeme častěji, nejspíš si brzy uvědomíme, že se nám pečení prodraží. Papír často použijeme pouze k jednomu pečení a příště vezmeme zase nový.
Tip: Pokud se nám přesahující pečicí papír na plechu stáčí a chce uhýbat, upevníme ho pomocí kolíčků na stranách k plechu. Před vložením do trouby ale kolíčky sundáme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Výhody pečicích podložek k opakovanému použití
Pečicí podložky nám vydrží velmi dlouho (obvykle více let), proto se přes počáteční investici velmi rychle vyplatí. Navíc cena není vysoká.
- Nabídka vhodných podložek je velká - stačí zajít do kuchyňských potřeb a vybrat si. Vhodnou podložku snadno objednáme i přes některý e-shop.
- Při nákupu se ujistíme, že je zvolená podložka určená pro teplotu, kterou budeme při pečení potřebovat. Materiály podložek se liší a jsou určené pro různou maximální výši teploty (např. grilovací odolávají velmi vysokým teplotám).
- Kromě různých fólií jsou vhodné i silikonové podložky, které můžeme zároveň používat k rozvalování těsta. Pokud je chceme používat i k pečení, při nákupu se ujistíme, že výrobce tento způsob použití doporučuje.
- Ať už se rozhodneme pro kteroukoliv podložku k opakovanému použití, výhodou je, že si je můžeme pomocí nůžek upravit na potřebnou velikost našeho plechu. Dokonce i pro kulatou formu.
- S pečicí podložkou ušetříme nejen čas, ale i suroviny, které bychom jinak potřebovali k vymazávání a vysypávání plechů.
- Prodlužujeme životnost a šetříme vzhled našich plechů - budou pak déle pěkné a jejich povrch neporušený.
- Ušetříme si práci s mytím plechů, také teplou vodu a mycí prostředek.
- Pečicí podložku po pečení očistíme podle pokynů výrobce, aby nám vydržela dlouho pěkná. Silikonové podložky snadno omyjeme houbičkou e necháme je před uložením uschnout.
- Je praktičtější mít rovnou podložky dvě - když budeme péct na více plechů, budou se hodit.
Podle následujícího receptu, který je doplněný názorným videem, můžeme upéct tvarohové koláče s ovocem. Pečicí podložka se nám k tomu určitě bude hodit.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Čím naplnit moučníky? Každému chutná něco jiného. Jak připravit dokonalé náplně, aby byly naše buchty a koláče neodolatelné
Jak dlouho vydrží pečicí papír a jaký zvolit, aby se dal na pečení využít opakovaně? Všímat si musíme hlavně gramáže
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře