Loudavé těsto (sladké i slané)

cathleen Kuchařka: cathleen

Moučníky , Kynuté 24 názorů

Suroviny

120 g mléka
150 g bílého jogurtu
60 g oleje
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
půl rovné lžičky soli
2-3 lžíce cukru
8-10 g čerstvého droždí
Recept si zatím oblíbilo 51 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V mléku rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které hned (bez kynutí) uložíme ve větším sáčku nebo plastovém boxu do lednice. Použít se dá už za několik hodin, ale lépe až druhý den. V lednici by těsto mělo vydržet 5-7 dnů.

  2. Těsto se dá udělat i na slano, jen je třeba upravit poměr cukru a soli. Cukru do těsta dáme pouze 1 kávovou lžičku, soli 2 rovné kávové lžičky. Ze slaného jogurtového těsta můžete usmažit langoše nebo upéct rohlíky, pletýnky, slaný plněný koláč aj.

    Z tohoto těsta jsem dělala např. rohlíčky s tvarohovou náplní, které jsou na druhé fotografii u receptu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 608 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Loudavé těsto (sladké i slané)

  • Gabina Gabina

    Dnes opět pečeno:yes:, tentokrát jsem přidala 200g vicezrnne smesi na chleba( místo 200g polohrubé mouky). Opět super :yes:

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Doplňuji - housky dobré a měkké i druhý den :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Gabina: díky:-!:-K

    lenka962: určitě ano - jen cukru dát lžičku a soli 2 lžičky ;-)

    Odpovědět

  • lenka962 lenka962

    Dala by se z toho těsta udělat i pizza? Já myslím, že ano:-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Vynikajici :yes: dnes jsem upekla uzlíky, nechala jsem je chvíli kynout ve vlažné troubě, krásně vyskočily a jsou super. Zaděláme na další varku

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    takseptam: sušeného droždí se dává 2,5x méně, tak ho dejte 4 gramy ;-)

    Odpovědět

  • takseptam takseptam

    Chtěla bych se zeptat vzhledem k současné situaci a mému zdravotnímu stavu, kdy fakt nemůžu moc riskovat, pokud bych použila sušené droždí, tak kolik? Nemám s tím zkušenost... Děkuji za info.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    cathleen: :-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    magdalenka: těsto vyndáš z lednice už vykynuté, tak není třeba nechat ohřát, ale rovnou propracuješ a tvaruješ. Teprve pak - na plechu - necháš vykynout znovu a upečeš :-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka: Asi to bude stejné, vytvaruješ naplníš a ono to kyne pod rukama, namažeš a za deset minut pečeš. Ono to je bláznivé těsto!:-D;-) Langóše budou i z tohoto, určitě dobré! A závin taky!

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Veronika.Hrozna: lángoše robím z úplne iného cesta (ako chlebové so zemiakom), ale toto ma zaujalo, zišlo by sa na závin mať po ruke.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka: Ja robím Ludo cesto a keď som sa pýtala,na to isté, tak skoro hneď a aj to tak bolo. Robím z neho langoše.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Prosím, keď cesto vyberiem z chladničky, nechám hodinku zohriať, až potom s ním pracujem?

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes::yes: super, dík za recept :-K hezký den

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    magdalenka, hospodyne, medanek, Odeta: děkuji všem :-K - věřím, že se těsto osvědčí ;-) - u nás chutnalo moc. Jít si během pěti dnů kdykoliv do lednice vyndat těsto, hned tvarovat a po chvíli kynutí péct...je opravdu velice fajn:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: listové rohlíky na slano rohlíčky z loudavého kynutého těsta rohlíčky z loudaveho těsta rohlíčky z loudavého listového těsta pekarnomanie těsto na slano

Zapomněl/a jsem heslo