Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krájení masa není vždy snadné, a to i když máte ostrý nůž. Pokud potřebujete extra tenké plátky třeba na carpaccio, doporučujeme se řídit videonávodem. Ukážeme vám, že zmrzlé maso se krájí mnohem jednodušeji.

Říká se, že v jednoduchosti je krása nebo síla. Platí to i v kuchyni, kde si pomocí jednoduchých triků můžete velmi usnadnit práci. Mezi snadné vychytávky patří i krájení masa, které pobylo v mrazničce.

Jak nakrájet maso na carpaccio

Kromě ostrého nože budete potřebovat už jen mrazničku.

  1. Vybraný druh masa vložte do vhodné nádoby a dejte na hodinu do mrazáku.
  2. Maso vyndejte z mrazáku a nakrájejte ho na co nejtenčí plátky.
  3. Maso drží mnohem lépe pohromadě, a tak je krájení snazší.

Carpaccio lze připravit i bez masa a vy už teď zvládnete kterékoli.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli