Nakrájet maso na tenké plátky není žádná věda. Zkuste to podle videonávodu
Krájení masa není vždy snadné, a to i když máte ostrý nůž. Pokud potřebujete extra tenké plátky třeba na carpaccio, doporučujeme se řídit videonávodem. Ukážeme vám, že zmrzlé maso se krájí mnohem jednodušeji.
Říká se, že v jednoduchosti je krása nebo síla. Platí to i v kuchyni, kde si pomocí jednoduchých triků můžete velmi usnadnit práci. Mezi snadné vychytávky patří i krájení masa, které pobylo v mrazničce.
Jak nakrájet maso na carpaccio
Kromě ostrého nože budete potřebovat už jen mrazničku.
- Vybraný druh masa vložte do vhodné nádoby a dejte na hodinu do mrazáku.
- Maso vyndejte z mrazáku a nakrájejte ho na co nejtenčí plátky.
- Maso drží mnohem lépe pohromadě, a tak je krájení snazší.
Carpaccio lze připravit i bez masa a vy už teď zvládnete kterékoli.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře