

Salát z hovězího carpaccia na medu
Suroviny 4 porce
- 100 g plátků hovězího carpaccia
- 4 jahody
- 100 g hroznového vína
- 80 g rukoly
- 8 cherry rajčat
- 40 g Parmigiana
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl podle potřeby
Postup přípravy receptu
Omyjeme všechnu zeleninu a ovoce, připravíme velkou mísu, ve které prošleháme med, citronovou šťávu a olivový olej.
Do zálivky přidáváme ovoce a zeleninu. Promícháme a servírujeme na talíř. Na salát skládáme carpaccio a zastrouháme Parmigiano.
Podáváme s pečivem. Já upekla malé máslové houstičky.
Poznámka od kuchařky
Dobrou chuť.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Salát z hovězího carpaccia na medu
-
Dajda: ano máte pravdu
-
sabipupp: To mě taky, ale aby bylo jasné i těm, kteří nejsou zběhlí v kuchařských termínech.
-
Dajda: dobrý den, za mě je jasné na fotce o které Carpaccio jde. Pro upřesnění jsem uvedla hovězí carpaccio teď v úpravách. Děkuji za připomenutí
-
Skvělá zálivka, ale jinak není jasné, s čím se má salát připravit. Carpaccio není potravina, ale způsob úpravy pokrmu https://cs.wikipedia.org/wiki/Carpaccio.
Carpaccio se musí připravit z něčeho, z masa, ryby, pomeranče ......