Salát z hovězího carpaccia na medu

Předkrmy Doba přípravy: 15 minut 4 názory

Předkrmy Doba přípravy: 15 minut 4 názory

Suroviny 4 porce

100 g plátků hovězího carpaccia
4 jahody
100 g hroznového vína
80 g rukoly
8 cherry rajčat
40 g Parmigiana
1 lžíce medu
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
sůl podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Omyjeme všechnu zeleninu a ovoce, připravíme velkou mísu, ve které prošleháme med, citronovou šťávu a olivový olej.

  2. Do zálivky přidáváme ovoce a zeleninu. Promícháme a servírujeme na talíř. Na salát skládáme carpaccio a zastrouháme Parmigiano.

  3. Podáváme s pečivem. Já upekla malé máslové houstičky.

Poznámka od kuchařky

Dobrou chuť.

Komentáře k receptu Salát z hovězího carpaccia na medu

  • sabipupp sabipupp(autor receptu)

    Dajda: ano máte pravdu;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    sabipupp: To mě taky, ale aby bylo jasné i těm, kteří nejsou zběhlí v kuchařských termínech. :-)

    Odpovědět

  • sabipupp sabipupp(autor receptu)

    Dajda: dobrý den, za mě je jasné na fotce o které Carpaccio jde. Pro upřesnění jsem uvedla hovězí carpaccio teď v úpravách. Děkuji za připomenutí :-8

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Skvělá zálivka, ale jinak není jasné, s čím se má salát připravit. Carpaccio není potravina, ale způsob úpravy pokrmu https://cs.wikipedia.org/wiki/Carpaccio. ;-) Carpaccio se musí připravit z něčeho, z masa, ryby, pomeranče ......

    Odpovědět