Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Muffiny jsou dezert, který je velmi variabilní. Už samotné těsto lze připravit z mnoha surovin, další možnosti potom přináší zdobení. Pokud hledáte inspiraci na nadýchané letní muffiny, vyzkoušejte tyto s borůvkami a bílou čokoládou.

Muffiny s borůvkami (nebo jiným sezónním ovocem) a bílou čokoládou jsou nadýchané díky zakysané smetaně. Kombinace ovoce a čokolády je osvědčená, a pokud to s množstvím čokolády nepřeženete, vykouzlíte lehký letní dezert.

Jak na muffiny s borůvkami

Podívejte se, jaké suroviny potřebujete na borůvkové muffiny s bílou čokoládou.

  1. Do mísy vlijte rozpuštěné máslo, vejce a vsypte cukr. Vše prošlehejte 2 minuty.
  2. Poté přidejte vanilku, zakysanou smetanu, olej, mléko, prášek do pečiva, sodu, sůl a mouku.
  3. Míchejte, dokud není těsto vláčné.
  4. Nakonec do těsta lehce vmíchejte bílou čokoládu nakrájenou na malé kostičky a borůvky.
  5. Těsto vlijte do připravených košíčků na muffiny a ozdobte jej čerstvými borůvkami a kousky čokolády.
  6. Muffiny pečte v troubě předehřáté na 220 °C asi 5 minut a poté teplotu snižte na 190 °C a pečte dalších 13 až 15 minut.

Tyto muffiny se úplně rozplývají na jazyku.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli