Dýňový chlebíček je nadýchaný jako obláček. Videonávod poradí, jak na něj
Dýně se dá nejen ozdobně vyřezat, ale také použít k přípravě polévek nebo omáček. Dýňové pyré využijete také jako surovinu pro přípravu nadýchaného chlebíčku s pekanovými ořechy, po kterém se určitě jen zapráší.
Podzim je období, kdy mnozí mrznou víc než v zimě. Možná je to většími výkyvy teplot, možná tím, že spoléháme na babí léto a nechceme si připustit, že je potřeba se pořádně obléknout. Pokud jste věčně promrzlí, sáhněte po surovinách, které zaručeně zahřejí – třeba po zázvoru nebo dýni. Pokrmy připravené z dýně navodí podzimní atmosféru, jsou příjemně nasládlé a především zahřejí zevnitř.
Jak upéct dýňový chlebíček
Základem dýňového chlebíčku je dýňové pyré. Není ho potřeba moc, k jeho přípravě vám tedy postačí dýně menší velikosti. Anebo použijte větší dýni a zbytek dužniny využijte na dýňovou polévku nebo dýňové placičky. Seznam zbývajících surovin na dýňový chlebíček najdete v tomto článku.
- Dýni hokkaido omyjte, nakrájejte na kostičky a vařte, dokud nejsou měkké.
- Dýni nechte vychladnout a poté ji ručním mixérem rozmixujte dohladka.
- V míse dobře smíchejte mouku, kypřicí prášek, skořici a jedlou sodu.
- V menší misce promíchejte dýňové pyré, jablečný ocet, javorový sirup, řepkový olej a mléko.
- Sypké i tekuté suroviny smíchejte dohromady, vymíchejte v hladké těsto a přisypte do něj nasekané pekanové ořechy.
- Těsto nalijte do chlebíčkové formy a nechte péct na 170 °C asi hodinu.
- Upečený vychladlý dýňový chlebíček můžete ozdobit cukrovou polevou a pekanovými ořechy, ale můžete ho nechat i zcela bez ozdob.
Hotový dýňový chlebíček je nádherně nadýchaný a voňavý, takže vás zahřeje už jen radost z jeho konzumace.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře