Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 753 kJ / 1 853 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,35 g |
Tuky | 49,51 g |
Vláknina | 32,00 g |
Cholesterol | 375 mg |
Sodík | 289 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 277,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na másle opečeme nakrájený a dobře propláchnutý pórek a na malé kusy nakrájenou dýni i se slupkou. Osolíme a opepříme, zalijeme vývarem a vaříme doměkka.
Krok 2: Rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu a dochutíme solí podle potřeby.
Krok 3: Krokety:
Brambory uvaříme ve slupce a ještě vlažné je oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Květák krátce povaříme, měl by být na skus, ne rozvařený, nastrouháme, přidáme vajíčko, mouku, sůl a pažitku. Krok 4: Propracujeme těsto a uděláme kuličky, které usmažíme v oleji, necháme na ubrousku okapat a podáváme s omáčkou.
Brambory uvaříme ve slupce a ještě vlažné je oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Květák krátce povaříme, měl by být na skus, ne rozvařený, nastrouháme, přidáme vajíčko, mouku, sůl a pažitku. Krok 4: Propracujeme těsto a uděláme kuličky, které usmažíme v oleji, necháme na ubrousku okapat a podáváme s omáčkou.
Zveřejněno 3. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zVQr
Moje poznámka
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zVQr
Nejnovější recepty
Kakaové muffiny s čokoládou Margot
Přidáno před 22 hodinami
Panna cotta s citronovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka s paprikovým salámem
Přidáno před 22 hodinami
Vepřové mleté placičky à la svíčková
Přidáno před 22 hodinami
Bramborové placky plněné prejtem
Přidáno před 23 hodinami
Špaldové loupáky s mákem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Když chcete čirý vývar, odstraňte z polévky tuk, máme několik variant, jak na to. Část tuku ale ponechejte pro lepší chuť
Škvarková pomazánka: Z najemno umletých škvarků a doplněná o pár dalších ingrediencí výborně chutná namazaná na chleba
Pizza fritta aneb Smažená pizza vznikla z nouze, dnes může být delikatesou: Italskou verzi langošů si určitě zamilujete
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tuňáková pomazánka
Jarda1972 před 12 minutami
Fiakr guláš podle Magdaleny Dobromily
Slavista62 před 2 hodinami
Ananasová buchta
Jirkas1 před 3 hodinami
Bramborové troubáky
Marta221 před 3 hodinami
Vepřové maso po cikánsku
Darwin před 5 hodinami
Uzené zákusky nejen k večeři
Eviip před 5 hodinami
Klasická bramboračka
Jirkas1 před 5 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
olivka před 5 hodinami
Roštěnky na způsob Esterházy
wimra před 5 hodinami
Dvoubarevná majonézová bábovka
Ala787 před 11 hodinami
Suroviny:
dýně hokkaido,
pórek,
máslo,
vývar masový,
smetana,
sůl,
pepř,
květák,
brambory,
mouka hrubá,
sůl,
vejce,
pažitka,
olej
Komentáře (3)