Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Horkovzdušná fritéza je univerzální pomocník, který pomůže třeba i s uvařením vajec. Výhoda je například v tom, že vám na plotně nebublá vařící voda, kterou by se mohly opařit děti. Také tak můžete vyšetřit jednu z plotýnek, pokud hodláte vařit ve velkém a budete potřebovat více hrnců.

Uvařit vejce natvrdo svede každý, u vajec nahniličku nebo naměkko je potřeba ohlídat čas. Pokud se vám čas hlídat nechce a kuchyňský budík nevlastníte, může pomoci horkovzdušná fritéza. Stačí nastavit čas a správně uvařená vejce jsou tu.

Příprava vajec v horkovzdušné fritéze

Potřebujete jen a pouze vejce.

  1. Na horkovzdušné fritéze nastavte teplotu 170 °C.
  2. Čas nastavte podle toho, kterou konzistenci vajec požadujete:
    vejce natvrdo – 12 minut
    vejce nahniličku10 minut
    vejce naměkko 8 minut
  3. Vejce vložte do nádoby nebo košíku horkovzdušné fritézy.
  4. Po uvaření vejce ihned ponořte do ledové vody, budou se lépe loupat.

Horkovzdušná fritéza je skutečně všestranná.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli