V horkovzdušné fritéze můžete uvařit i vejce. S videonávodem je to snadné
Horkovzdušná fritéza je univerzální pomocník, který pomůže třeba i s uvařením vajec. Výhoda je například v tom, že vám na plotně nebublá vařící voda, kterou by se mohly opařit děti. Také tak můžete vyšetřit jednu z plotýnek, pokud hodláte vařit ve velkém a budete potřebovat více hrnců.
Uvařit vejce natvrdo svede každý, u vajec nahniličku nebo naměkko je potřeba ohlídat čas. Pokud se vám čas hlídat nechce a kuchyňský budík nevlastníte, může pomoci horkovzdušná fritéza. Stačí nastavit čas a správně uvařená vejce jsou tu.
Příprava vajec v horkovzdušné fritéze
Potřebujete jen a pouze vejce.
- Na horkovzdušné fritéze nastavte teplotu 170 °C.
- Čas nastavte podle toho, kterou konzistenci vajec požadujete:
vejce natvrdo – 12 minut
vejce nahniličku – 10 minut
vejce naměkko – 8 minut - Vejce vložte do nádoby nebo košíku horkovzdušné fritézy.
- Po uvaření vejce ihned ponořte do ledové vody, budou se lépe loupat.
Horkovzdušná fritéza je skutečně všestranná.
Komentáře