Plněná vejce trochu jinak

Lenunka Kuchařka: Lenunka

Předkrmy 6 názorů

Suroviny

6 vajec
1 Lučina (žervé, Palouček...)
1 tresčí játra
sůl, pepř
vejce na obalení
hladká mouka
strouhanka
olej na smažení
zelenina na oblohu
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Rozřízneme je napůl a rozdělíme na žloutky a bílky.

  2. Žloutky utřeme se solí, pepřem, Lučinou a tresčími játry (slijeme z nich šťávu) do pěny, necháme v lednici ztuhnout.

  3. Bílky obalíme v trojobalu jako řízky a usmažíme. Vyndáme na talíř s papírovou utěrkou, necháme chvilku okapat olej a plníme žloutkovou směsí. Ozdobíme podle fantazie a podáváme se zeleninou.

Poznámka

V náplni není majonéza ani máslo, takže se dají bílky plnit, i když jsou usmažené a náplň se neroztéká.

Inspirace: YouTube.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 45 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněná vejce trochu jinak

Zapomněl/a jsem heslo