Retro chlebíčky s vejci a kaviárem

Suroviny

1 konzerva (100 g kaviáru)
vejce vařená natvrdo (dle potřeby porcí)
veka domácí nebo tmavé pečivo
změklé máslo
špetka soli
Na dokončení:
kousek salátové okurky
kousek červené papriky
čerstvá nať petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vložíme do studené vody se lžící octa tak, aby byla ponořená, a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme 7-8 minut (podle velikosti). Přendáme ihned do hodně studené až ledové vody. Vychladlá vejce oloupeme, překrájíme na poloviny a žloutky vyndáme. Bílky ozdobně vykrájíme nebo vidličkou rozmačkáme najemno.

  2. Do misky dáme máslo pokojové teploty, maličko osolíme a přidáme rozmačkané nebo nastrouhané žloutky a našleháme. Tuto pomazánku natřeme na krajíčky veky, na ni dáme vykrájené nebo nasekané bílky a kaviár.

  3. Také můžeme vejce nakrájet na kolečka, veku nebo tmavé pečivo natřít máslem a poklást kolečka vajec. Přidáme kaviár a dozdobíme okurkou, paprikou petrželkou .

Poznámka od kuchařky

Tyto chlebíčky mám ráda už od dětství, dělala je tak moje mamka. Ani na ně není potřeba recept, můžete udělat dle své fantazie.

Komentáře k receptu Retro chlebíčky s vejci a kaviárem