

Retro chlebíčky s vejci a kaviárem
Suroviny
- 1 konzerva (100 g kaviáru)
- vejce vařená natvrdo (dle potřeby porcí)
- veka domácí nebo tmavé pečivo
- změklé máslo
- špetka soli
- Na dokončení:
- kousek salátové okurky
- kousek červené papriky
- čerstvá nať petrželky
Postup přípravy receptu
Vejce vložíme do studené vody se lžící octa tak, aby byla ponořená, a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme 7-8 minut (podle velikosti). Přendáme ihned do hodně studené až ledové vody. Vychladlá vejce oloupeme, překrájíme na poloviny a žloutky vyndáme. Bílky ozdobně vykrájíme nebo vidličkou rozmačkáme najemno.
Do misky dáme máslo pokojové teploty, maličko osolíme a přidáme rozmačkané nebo nastrouhané žloutky a našleháme. Tuto pomazánku natřeme na krajíčky veky, na ni dáme vykrájené nebo nasekané bílky a kaviár.
Také můžeme vejce nakrájet na kolečka, veku nebo tmavé pečivo natřít máslem a poklást kolečka vajec. Přidáme kaviár a dozdobíme okurkou, paprikou petrželkou .
Poznámka od kuchařky
Tyto chlebíčky mám ráda už od dětství, dělala je tak moje mamka. Ani na ně není potřeba recept, můžete udělat dle své fantazie.