Krémová česnečka zahřeje a postaví na nohy. Vyzkoušejte ji podle videonávodu
O česnekové polévce se říká, že je to životabudič. Nemusíte ji ale jíst jen tehdy, když potřebujete spravit žaludek; výborná je i na prohřátí nebo dodání energie. V krémové verzi je sytější a zároveň jemnější.
K přípravě krémové česnečky budete potřebovat stejné suroviny jako na běžnou verzi. Hustotu polévky můžete ovlivnit množstvím použitých brambor a sílu zase množstvím česneku. Výsledek bude přesně podle vašeho přání.
Jak připravit krémovou česnečku
Podívejte se, které suroviny budete na přípravu krémové česnečky potřebovat.
- Cibuli a česnek orestujte dozlatova na másle a olivovém oleji.
- Do hrnce vlijte vývar a přiveďte ho k varu.
- Brambory omyjte, nakrájejte je i se slupkou na kostičky a přidejte je do polévky.
- Polévku osolte a opepřete a nechte asi půl hodiny vařit.
- Až budou brambory měkké, rozmixujte polévku dohladka.
- Hotový krém ozdobte čerstvou petrželkou, krutony, namletým pepřem a olivovým olejem.
I krémovou česnečku můžete obohatit slaninou či nastrouhaným sýrem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře