Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

O česnekové polévce se říká, že je to životabudič. Nemusíte ji ale jíst jen tehdy, když potřebujete spravit žaludek; výborná je i na prohřátí nebo dodání energie. V krémové verzi je sytější a zároveň jemnější.

K přípravě krémové česnečky budete potřebovat stejné suroviny jako na běžnou verzi. Hustotu polévky můžete ovlivnit množstvím použitých brambor a sílu zase množstvím česneku. Výsledek bude přesně podle vašeho přání.

Jak připravit krémovou česnečku

Podívejte se, které suroviny budete na přípravu krémové česnečky potřebovat.

  1. Cibuli a česnek orestujte dozlatova na másle a olivovém oleji.
  2. Do hrnce vlijte vývar a přiveďte ho k varu.
  3. Brambory omyjte, nakrájejte je i se slupkou na kostičky a přidejte je do polévky.
  4. Polévku osolte a opepřete a nechte asi půl hodiny vařit.
  5. Až budou brambory měkké, rozmixujte polévku dohladka.
  6. Hotový krém ozdobte čerstvou petrželkou, krutony, namletým pepřem a olivovým olejem.

I krémovou česnečku můžete obohatit slaninou či nastrouhaným sýrem.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli