Česneková polévka - sváteční

bundada Kuchařka:

Polévky 44 názorů

528

Suroviny

hovězí bujon
česnek
sůl
majoránka
pepř
vejce
anglická slanina
maggi
chleba
olej
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme vařit asi l litr vody a přidáme 2 hovězí bujony.

  2. Mezitím usmažíme na drobno nakrájenou anglickou slaninu asi 15-20 dkg.

  3. Bujony ve vodě necháme asi 10 min provařit a přidáme rozmačkaný česnek, alespoň 3- 4 stroužky. Pak přisypeme veškeré koření, osolíme, opepříme , dáme maggi a lžíci majoránky a rovněž přidáme anglickou slaninu, kterou jsme si osmažili.

  4. Když je vše hotové, rozklepneme do polévky vejce - do 1 litru polévky určitě 3 vejce. Pro jednoho strávníka jedno vejce do talíře a chvilinku necháme, aby se vejce trochu uvařilo. Dále na kostičky nakrájíme chleba, opečeme jej a podáváme k této sváteční česnečce.

Poznámka

Tato polévka je trochu pracná, ale komu nevadí česnek, tak určitě již jinou česnečku vařit nebude . Je to opravdu pochoutka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 651 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Česneková polévka - sváteční

  • casino casino

    Simona Skolakova: trefila jste kozla :-D mě z toho občas může trefit šlag :-(:-):-D ale správně to trefila magdalenka: :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Simona Skolakova: nie.:-D

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    casino: já bych řekla,že ta vaše:-D:-D:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Karel:
    Koukám, že zase ten masox někomu leží v žaludku ...
    U nás vaříváme česnečku na "100" způsobů... :-8
    Já bez masoxu, ale paní casinová si občas nějakou tou kostičkou vypomůže...
    No, můžete hádat která polívčička to u mančaftu vyhrává...

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Karel: vulgární komentář mažu.

    Odpovědět

  • Evženie Evženie(neregistrovaný)

    Jinou nevařím,je to rychlé a velmi dobré :-):yes:

    Odpovědět

  • kutil25 kutil25

    musím vyskoušet dám vědět

    Odpovědět

  • Renata Renata(neregistrovaná)

    Co je na ní svátečního z maggi a bujonu? Dělám česnečku z bramborového vývaru, bujon mi přijde strašný! A maggi, fuj!

    Odpovědět

  • Karlos Karlos(neregistrovaný)

    Nooo,vařím rád a často,česnečku jsem nejedl pěkně dlouho,a když jsem viděl tento recept,dostal jsem na ni chut a ne malou.A že vařím větší množství,tak,jupí,šel jsem do toho:-p
    Už je hotová,výsledek vynikající,všem moc chutnalo,skoro 3 litry pryč,paráda...Jen jsem tam přidal také,nějaké brambůrky,na vylepšení,máme je rádi,tvrdý sýr na talířek,před nalitím,jeee,člověk by neřekl,jakou česnečka může udělat radost,hm,prostě taky něco jiného:-p.Jen snad ještě,je mě 56 let,pamatuji si a vím,že nej,nejlepší jídla byly od babičky,na venkově...Proč to píšu...Prosté,snažím se a vařím jak ona,a i podle mé maminky,pochopitelně...Jen,snad:i moje babička i maminka,používaly i nějaký ten "masox" a tekuté koření do polévky taky...Proto,nemám nic proti používání těchto,nepříliš populárních ingrediencí,ale,proč vlastně ne?Jíme horší věci,ale to by byla jiná kapitola...;-)Děkuji za recept,a dávám:-)):-)):-)):-)):-))

    Odpovědět

  • miki miki(neregistrovaný)

    Anna Karabová: naprosty souhlas s pani Annou, k tomu 3 vejce na 1 litr polevky, trochu prehnane a kdyz nekdo jeste prida syr a brambory, tak je to jako kdyz varili pejsek a kocicka.

    Odpovědět

  • nika nika(neregistrovaná)

    Davidass:přesně, do receptu psát ingredience typu : přidám podravku,masox , dochutím tekutým kořením, kde do prčic jsme to už neumíme vařit???!!!!! jakto dělaly naše prabáby?? u nás na Hané dělám česnečku pouze ze zeleného a sádla, je to žraso : na škvarky se lžičkou sádla stačí lžíce překrájených-pokud bude domácí nejlepší volba,hodím opéct trochu cibule a kousek česnekové natě, libečku, jestli je doma nějaké masenko, --šunka -uzené -malý zbytek, vše do hrnce, podsypu ml kmínem opepřím--NESOLÍM , přidám koř.zeleninku a povařím, jen pro barvu, vytáhnu koření, které vyndat jde a zavařím ze 2 rozšlehaná vejce, dosypu marjánkou,prohřeji, popř dosolím, opeču na sadle nebo usuším topinky do polévky a na talíři ozdobím strouhanou Nivou , žrádýlko , nikdo nehanil :-):-O.........ps, pokud málo solíte -mám vyzkoušené dát špetinku cukru- zesiluje chut a není potřeba sraček ajko je podravka apod------------:-?

    Kačule:

    Odpovědět

  • PIVO PIVO(neregistrovaný)

  • Jindra Jindra(neregistrovaná)

    Polévku lze vylepšit i vodou z vařených brambor. Je to myšleno tak ,že po uvaření brambor se voda nevylévá,ele použije se k uvařeni polevky . Do talíře taky přidávám na kostičky nakrájený tvrdý sýr.

    Odpovědět

  • kajina kajina(neregistrovaná)

    hovězí bujon do česnečky? a ještě do ní rvát maggi a sůl??? to Jsem trochu nepobrala. podle Vašeho receptu jsem ji uvařila, ale bez těch š.tek, jen sůl jsem dala a rodina chválila. lepší dát petrželku.

    Odpovědět

  • babulkaevulka babulkaevulka(neregistrovaná)

    Uvaříme,ochutnáme,uvidíme,napíšeme!!!!!:-OToprecepty

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: cesnekova polevka cesnekova polevka recept česnekova polevka od babičky česneková polívka polévka česneková česneková polévka s bramborem recept na česnekovou polévku recept cesnekova polevka jak se děla česnekova polevka česneková polévka se sýrem recepty cesnekova polevka svatecni cesnecka česneková polívka recept výborná česneková polévka domaci cesnekova polevka česneková polévka se sýrem a vejcem česneková polévka s vajíčkem recepty na česnekovou polévku česneková polévka se sýrem a bramborem česneková polévka

Zapomněl/a jsem heslo