Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česneková polévka - sváteční

Hledáte zázračnou polévku, která vás postaví na nohy? Máme ji tu. Jednoduchá a rychlá na přípravu, dobře zasytí i zahřeje. Už naše babičky tvrdily, že polévka je grunt. Česnek je přírodní antibiotikum, a proto není divu, že je tak hojně v kuchyni využívám.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min

20 min (20 min příprava)

5. 8. 2008 23:53

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota6 378 kJ / 1 524 kcal
Bílkoviny33,74 g
Tuky152,28 g
Vláknina0,08 g
Cholesterol882 mg
Sodík3 304 mg
Sůl8,27 g
Sacharidy4,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tato polévka je trochu pracná, ale komu nevadí česnek, tak určitě již jinou česnečku vařit nebude. Je to opravdu pochoutka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Medine

30. 12. 2020 19:59

Vyzkoušela jsem, není vůbec pracná, rychlá, dobrá, ideální na zahřátí po lyžování. Maggi jsem vynechala, s bujonem nemám problém. Doporučuji všem, kteří rádi vaří, ale bohužel nemají neomezený čas vyvařovat.
:yes:

zlatovlaska

3. 12. 2019 12:46

Polévka je výborná. Na litr vody jsem dala jednu kostku a už jsem nepřisolovala. :yes::-K

andulka

10. 1. 2018 00:30

přijdu k mrazáku, vyndám kostku zmrzlýho vývaru, dám do hrnce rozmrazit, mezitím si připravím brambory na kostky, nastrouhám sýr, osmažím kostky chleba, ve vývaru uvařím brambory, poněkud rozředím, pokud se moc vyvařilo, vypnu sporák, přidám česnek, naleju na talíře, sýrem a osmaženým chlebem si poslouží každý sám podle chuti.
naučila jsem si vařit vývar do zásoby, vrchovatý hrnec, pak ho ukládám do mrazáku a když na věc přijde, mám za pár minut na stole hotovou polívku, i bez maggi kostek.

jan

4. 1. 2018 21:17

To neumíte uvařit počádnej vývar?

casino

1. 8. 2017 08:15

Simona Skolakova: trefila jste kozla :-D mě z toho občas může trefit šlag :-(:-):-D ale správně to trefila magdalenka: :yes:

magdalenka

1. 8. 2017 08:00

Simona Skolakova: nie.:-D

Simona Skolakova

31. 7. 2017 22:43

casino: já bych řekla,že ta vaše:-D:-D:-p:yes::yes:

casino

31. 7. 2017 22:31

Karel:
Koukám, že zase ten masox někomu leží v žaludku ...
U nás vaříváme česnečku na "100" způsobů... :-8
Já bez masoxu, ale paní casinová si občas nějakou tou kostičkou vypomůže...
No, můžete hádat která polívčička to u mančaftu vyhrává...

Evženie

22. 3. 2017 11:03

Jinou nevařím,je to rychlé a velmi dobré :-):yes:

kutil25

1. 1. 2017 16:38

musím vyskoušet dám vědět

Renata

3. 6. 2016 12:48

Co je na ní svátečního z maggi a bujonu? Dělám česnečku z bramborového vývaru, bujon mi přijde strašný! A maggi, fuj!

Karlos

17. 11. 2015 20:40

Nooo,vařím rád a často,česnečku jsem nejedl pěkně dlouho,a když jsem viděl tento recept,dostal jsem na ni chut a ne malou.A že vařím větší množství,tak,jupí,šel jsem do toho:-p
Už je hotová,výsledek vynikající,všem moc chutnalo,skoro 3 litry pryč,paráda...Jen jsem tam přidal také,nějaké brambůrky,na vylepšení,máme je rádi,tvrdý sýr na talířek,před nalitím,jeee,člověk by neřekl,jakou česnečka může udělat radost,hm,prostě taky něco jiného:-p.Jen snad ještě,je mě 56 let,pamatuji si a vím,že nej,nejlepší jídla byly od babičky,na venkově...Proč to píšu...Prosté,snažím se a vařím jak ona,a i podle mé maminky,pochopitelně...Jen,snad:i moje babička i maminka,používaly i nějaký ten "masox" a tekuté koření do polévky taky...Proto,nemám nic proti používání těchto,nepříliš populárních ingrediencí,ale,proč vlastně ne?Jíme horší věci,ale to by byla jiná kapitola...;-)Děkuji za recept,a dávám:-)):-)):-)):-)):-))

miki

5. 7. 2014 07:59

Anna Karabová: naprosty souhlas s pani Annou, k tomu 3 vejce na 1 litr polevky, trochu prehnane a kdyz nekdo jeste prida syr a brambory, tak je to jako kdyz varili pejsek a kocicka.

nika

28. 10. 2013 02:18

Davidass:přesně, do receptu psát ingredience typu : přidám podravku,masox , dochutím tekutým kořením, kde do prčic jsme to už neumíme vařit???!!!!! jakto dělaly naše prabáby?? u nás na Hané dělám česnečku pouze ze zeleného a sádla, je to žraso : na škvarky se lžičkou sádla stačí lžíce překrájených-pokud bude domácí nejlepší volba,hodím opéct trochu cibule a kousek česnekové natě, libečku, jestli je doma nějaké masenko, --šunka -uzené -malý zbytek, vše do hrnce, podsypu ml kmínem opepřím--NESOLÍM , přidám koř.zeleninku a povařím, jen pro barvu, vytáhnu koření, které vyndat jde a zavařím ze 2 rozšlehaná vejce, dosypu marjánkou,prohřeji, popř dosolím, opeču na sadle nebo usuším topinky do polévky a na talíři ozdobím strouhanou Nivou , žrádýlko , nikdo nehanil :-):-O.........ps, pokud málo solíte -mám vyzkoušené dát špetinku cukru- zesiluje chut a není potřeba sraček ajko je podravka apod------------:-?

Kačule:

PIVO

6. 9. 2013 17:01

:yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cesnekova polevka cesnekova polevka recept česnekova polevka od babičky česneková polívka polévka česneková recept na česnekovou polévku česneková polévka s bramborem recept cesnekova polevka česneková polévka se sýrem jak se děla česnekova polevka svatecni cesnecka recepty cesnekova polevka cesnecka polevka polevka cesnecka česneková polívka recept česneková polévka s vejcem česneková polévka z vývaru výborná česneková polévka domaci cesnekova polevka česneková polévka s vajíčkem

Suroviny: bujón hovězí, česnek, sůl, majoránka, pepř, vejce, slanina anglická, maggi, chléb, olej

TopRecepty.cz

Česneková polévka - sváteční

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpVM