Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Je obecně známo, že nejíme jen pusou, ale také očima. Je to skutečně tak, jídlo krásné na pohled nám lépe chutná a sníme ho více. Platí to nejen pro nádherně zdobené dorty, ale třeba i pro něco tak obyčejného, jako je příloha.

Vytvořit na talíři malé umělecké dílo nemusí být nic složitého na šikovnost ani na čas. Důkazem jsou tyto kořeněné bramborové hranolky, které připravíte během několika minut. Jejich jedinou nevýhodou je, že bývají snědené rychleji, než trvá smažení.

Jak na výrobu kořeněných bramborových hranolků

Podívejte se na potřebné suroviny na kořeněné hranolky. Postup je snadný:

  1. Větší brambory nakrájíme na hranolky.
  2. Na ozdobné nakrájení budeme potřebovat dvě špejle, které poslouží jako zarážka. Hranolky pokrájíme šikmo, jak to vidíte na videu, aby se z nich staly malé „harmoniky“.
  3. Hranolky hodíme do rozpáleného oleje a necháme smažit dozlatova.
  4. Mezitím si připravíme směs koření, jímž hotové hranolky posypeme nebo obalíme v uzavíratelné nádobě.
  5. Hranolky můžeme doplnit i dipem.

Ozdobné hranolky jsou krásně křupavé a vynikající jsou i jen se solí.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více