Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký jablkový řez

Pokud máte nadbytek jablek a nechcete už o štrúdlu ani slyšet, zkuste osvědčený recept na úžasné jablečné řezy. Jsou křehké, vláčné a velmi jednoduché. Nejlépe chutnají druhý den po upečení, ale málokdy je tak dlouho ubráníte nájezdu rodiny.

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

25. 10. 2010 13:59

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 040 kJ / 5 029 kcal
Bílkoviny58,01 g
Tuky161,24 g
Vláknina55,20 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 504 mg
Sůl1,76 g
Sacharidy808,81 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Helena9999 Helena9999

19. 1. 2020 22:59

Těsto je drobivé, tak jsem přidala 1 vejce a pol.lžíci citronové šťávy a dělala jsem dvě dávky na normální plech 43x38. Jedna dávka je na plech 35x25. Po přidání vejce a citronové šťávy se s těstem lépe pracuje a na chuti neubere.

Jana

13. 5. 2017 22:29

Zdravím,těsto sem dělala přesně podle receptu,ale bylo dost drobive a na klasický plech sem ho měla málo.
Jinak výborný koláč

Dana

24. 3. 2017 16:17

casino: Jablka krájím na měsíčky a je to vynikající peču ho už asi 20 let

stepanka venclova

5. 1. 2017 07:20

Ahoj chci se zeptat do testa se zadne vejce nedavaji?

Majkaa Majkaa

14. 11. 2016 18:35

Skvely kolac, Vrchni testo jsem dala na chvili do mrazaku a nastrouhala:yes::-p

casino casino

16. 10. 2016 11:11

A je to v troubě!:-D
Trošku jsem měl strach z těsta pouze z ph mouky, že bude krátké... NEBYLO:yes:
Trošku jsem měl strach že těsta bude málo... NEBYLO:yes: (sice jsem si napřed vykrojil horní plát, že abych vršek nemusel posléze lepit jak vlašťovka hnízdo)
Trošku jsem měl strach že pudinku bude moc...NEBYLO:-) Nakonec, ač jsem jabka trošku podlábil a slil mošt, tak to zhltlo 3 sáčky.
Ale proč tak juchám?
Mám stejné struhadlo jako je na fotečce, ale ke strouhání na plátky ho nepoužívám (zdají se mi silné, na W-krouhači vytvořím tenší) Ale vzhledem ke 3! štěrbinám je práce 3x rychlejší:yes: a riziko že přijdu o hánky je dvoutřetinová:-D Příště na štrúdle jedině toto struhadlo:yes::yes:
***
Přiště napřed těsto na plech a teprve pak míchat náplň po lehkém vyždímání jablek; jinak náplň pustí šťávu a pudinkový prášek to postudenu nezahustí.
Přiště horní plát nachystat větší než spodní - vrchní se pečením "zdrcne"
Pečení asi dopadne dobře... a kdyby náááhodou neééé, tak to sem, samozřejmě, napýýýšu:-D
Edit:
Příště vyložit spodním těstem i boky plechu. Náplň něco málo čehosi pustila a neznám lepší UHU, než připečený cukr, škrob a kyselinky:-D
***
No, hrnkové rcp nemám v oblibě (tady těch 12 lžic cukru krupice je asi 250g), ale bude už někdo od tý dobroty a odpoví Luciemlynarikova: , he?:-)

Luciemlynarikova

22. 4. 2016 03:54

Nemám váhu,mohl by mi prosím někdo napsat hrnkový recept..?

Romča

21. 4. 2016 11:53

Velmi dobre a rychle ja testo nastrouhala i spodni cast dole i vrchni je to rychlejsi :-*

iwana

14. 4. 2016 20:03

Tyhle řezy dělám už dlouho, mnohem chutnější jsou druhý den(tedy pokud vydrží;-) a zrovna tak jsou skvělé s tvarohem(cca 3-4 tvarohy na velký plech), do kterého taky dávám pudingový prášek. Mimochodem, ten dávám i do jablíček ve štrůdlu, skvěle totiž "sváže" tekutinu. A ještě jedna poznámka, těsto nechám alespoň půl hodiny odležet v lednici, líp se s ním pak pracuje.

Markéta

13. 9. 2014 18:47

Dnes jsem zkoušela a je super, akorát jsem musela dát více mléka :)
:yes: :-)

anna

31. 1. 2014 07:10

:-K:yes:

Zuzka

18. 11. 2010 22:49

Vyborne, diky :-) testo slo spatne valet, vymackala jsem jej na plech a nahoru jsem testo nastrouhala nahrubo, dobre a jeste to pekne vypada :yes:

akras.80

28. 10. 2010 11:35

Bibinko, děkuju. Mřížka je dobrý nápad páč já s tím taky trochu bojovala nahoře, určitě by šlo těsto nahoru i nastrouhat ;-).... děkuju za nápad i fotky

Bibinka Bibinka

27. 10. 2010 20:23

Akras.80, dnes jsem upekla tvůj lehký jablkový řez, dělala jsem ho na běžný plech a nahoru mi vyšlo malé množství těsta, tak jsem udělala navrch mřížku a můžu říct, že je výborný a ten nápad s pudinkama do jablíček je suprovej. Dávám ti nejen 14.bod, ale i 2 fotky:yes:

Dana61

26. 10. 2010 11:07

Šárko, tohle jsou u nás velmi oblíbené řezy - já dávám ještě pro obměnu kousky oříšku a rozinky. Jsou velmi vlhké a báječné:yes::-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jablkové řezy jablkové řezy nejlepší recepty z jablek řezy s jablky rezy z jablek nejlepší recepty z jablek jablkový řez nejlepší moučníky z jablek jablkové řezy na plech nejlepsi jablkove řezy jablkové recepty jablkové řezy výborné recepty s jablek jablkový recepty s jablky moučník z jablek nejlepší křehké řezy recept z jablek řez s jablky křehké řezy z hery

Suroviny: mouka polohrubá, tuk hera, cukr krupice, mléko, prášek do pečiva, jablko, cukr krupice, pudink vanilkový

TopRecepty.cz

Křehký jablkový řez

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zXjO