Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak má vypadat ideální poleva na perníčky? Vychytejte dostatečně hustou konzistenci
Zdroj: Toprecepty

Zdobení perníčků je každoroční vánoční klasikou, u které se může sejít celá rodina. Podívejte se, jaké jsou možnosti přípravy bílkové polevy, díky které budou perníčky o poznání chutnější a budou krásně vypadat.

Možnosti zdobení perníčků jsou různé, ale správně udělat bílkovou polevu je základem úspěchu. Výběr zdobicích pomůcek je pak individuální a různorodý (každému vyhovuje něco jiného) - v dnešní době je spousta možností. Kromě polevy se mohou perníčky zdobit tzv. dřevěným dekorem.

Možnosti přípravy perníčkové polevy

Polevu si můžete koupit již hotovou, nebo si udělat domácí.

  1. Kupovanou práškovou polevu hledejte v obchodech pro cukráře. Podle návodu smíchejte množství prášku a vody a šlehejte směs tak dlouho, aby byla tak akorát hustá a bez hrudek.
  2. Pro přípravu domácí polevy potřebujete 1 bílek, 200 g moučkového cukru a 1 lžíci citronové šťávy. Pomocí metličky šlehejte polevu do požadované konzistence.
Vhodnou konzistenci výsledné polevy poznáte tak, že když ji kápnete na povrch cukroví, nerozteče se, ale vytvoří kopeček, který drží tvar. Pokud vám bílá barva polevy připadá stereotypní, můžete do ní přidat trochu potravinářského barviva. S přípravou polevy vám může pomoci následující videonávod.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli