Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčata se do salátů hodí skvěle, pozvednou a vylepší je nejen svou chutí, ale také barvou. Mnoho salátů by bez rajčat nemělo tu správnou chuť. Ať už zvolíte tu nejjednodušší verzi, třeba salát s cibulí, nebo složitější postup, pokaždé si pochutnáte.

Rajčata do salátů můžete krájet na kostky nebo na proužky, využijete velká masitá rajčata i malá cherry rajčátka, hodit se budou i různě zbarvené odrůdy nejrůznějších tvarů a velikostí. Nejlepší jsou rajčata domácí, uzrálá na slunci, taková mají nezaměnitelnou chuť a vůni.

Jak udělat rajčatový salát

Receptů na rajčatové saláty je mnoho, při jejich přípravě zapojte svou fantazii a upravte si je podle svých možností a vlastní chuti. Můžete vyzkoušet jednoduchý a lahodný salát z našeho videa:
  1. Na základní dávku si připravte 2–4 velká rajčata a 2 lžíce nadrobno nakrájené cibule. Dále budete potřebovat na zálivku 50 ml studené vody, 2 lžíce bílého nebo červeného vinného octa, 1 lžíci cukru, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžičku listové petrželky, sůl a trochu mletého pepře.
  2. Nakrájejte rajčata na kostečky nebo proužky a nasekejte listovou petržel nadrobno.
  3. Do misky dejte všechny suroviny na zálivku a míchejte tak dlouho, dokud se cukr a sůl zcela nerozpustí.
  4. Přidejte do zálivky sekanou petrželku a použijte ji na nakrájená rajčata s cibulí.
Rajčatový salát se výborně hodí třeba k smaženému květáku a bramborové kaši.
Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky