Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkvový salát podle ČSN: Víme, jak na svěží salát se smetanovo-hořčičnou zálivkou
Zdroj: Freepik, stockking

Zeleninové saláty je dají jíst celoročně, vždy se jen upraví použité suroviny na ty sezónní. V dnešní době lehce dostupných výpěstků v obchodech si ale můžeme pochutnávat na letních salátech i v zimě. Co zkusit ten ředkvový?

Zeleninový salát může chutnat pokaždé jinak - stačí pozměnit zeleninu nebo připravit jinou zálivku. Tak či tak si vždy pochutnáte na svěžím a lehkém pokrmu, který se hodí jako hlavní chod nebo jako příloha například ke grilovanému masu.

Jak připravit ředkvový salát podle ČSN

Na 500 g salátu budete potřebovat 250 g ředkve, 150 g mrkve, 150 g ledového salátu, 15 g oleje, 8 g hořčice, 50 g zakysané smetany, sůl a pepř podle chuti.

  1. Všechnu zeleninu důkladně omyjte a očistěte. Ředkev a mrkev oloupejte a následně nastrouhejte na ostrém struhadle (nebo mandolíně) na hrubší nudličky.
  2. K promíchaným nudličkám ředkve a mrkve přidejte nahrubo pokrájené listy ledového salátu.
  3. Připravte zálivku rozmícháním hořčice, zakysané smetany, pepře a soli v oleji.
  4. Připravenou zeleninu přelijte zálivkou a jemně promíchejte.
  5. Ředkvový salát podávejte dobře vychlazený, a to buď samostatně, nebo s rozpečenou bagetkou.

Zeleninový salát je skvělou možností, jak rychle zahnat hlad. Pokud vás čeká grilovačka plná masa, zkuste tíhu pokrmu odlehčit například pikantním zelným salátem podle názorného videoreceptu z naší dílny. Přejeme dobrou chuť.

Čerpáno z knihy Receptury studených pokrmů

Komentáře

Další tipy a triky