Rybí salát Pirát podle ČSN: Směs masa, zeleniny a hub ocení milovníci pikantního
Už jste někdy slyšeli o rybím salátu s názvem Pirát? Směs rybího masa, zeleniny a hub v rajčatovém protlaku a kečupu jistě znají milovníci ryb a pálivých jídel. O ten správný říz se totiž postarají přidané feferonky.
Máte chuť na něco pikantního, ale v lednici toho moc nezbývá? Pak stačí sáhnout do špajzky po plechovkách se sledi a zeleninou a během chvíle bude na stole skvělý rybí salát s pikantním řízem, jehož recept je ukotven ve všemi oblíbených normách.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit rybí salát Pirát podle ČSN
Na 500 g rybího salátu budete potřebovat 325 g loupaných sleďových filet v oleji, 75 g cibule, 25 g sterilovaných okurek, 25 g sterilované papriky, 25 g sterilovaných žampionů, 15 g sterilovaných feferonů (podle chuti), 18 g rajčatového protlaku, 25 g kečupu, 10 g octa a 5 g cukru. Sterilovanou zeleninu použijte bez nálevu.
- Cibuli nakrájejte na jemná kolečka. Sterilovanou zeleninu nechte řádně okapat a poté ji nakrájejte - kyselé okurky na tenoučké plátky, feferony nasekejte nadrobno a žampiony pokrájejte na plátky.
- Sleďové filety nechte taktéž řádně okapat, poté je příčně překrájejte na širší nudličky a smíchejte s předem připravenou zeleninou.
- Zálivku připravíte jednoduše smícháním rajčatového protlaku, kečupu, octa, cukru a (přiměřené) části oleje ze sleďových filetů.
- Směs rybího masa, zeleniny a hub přelijte připravenou zálivkou a promíchejte.
- Hotový salát nechte vychladit v lednici a podávejte s čerstvým pečivem.
Rybí saláty se těší velké oblibě hlavně v parném létě, ovšem pozor - nejsou vhodným jídlem na cesty, pokud obsahují tatarku, majonézu nebo mléčné výrobky. Milovníci ryb jistě ocení videorecept na lehký zeleninový salát s rybou na másle:
Čerpáno z knihy Receptury studených pokrmů
Komentáře