Rybí salát se zelím

Suroviny

400 g rybích lahůdkových řezů (sklenice)
1/2 hrnku vymačkaného zelí (kysané nebo sterilované)
1/2 hrnku mraženého hrášku
1/2 hrnku mražené kukuřice
1 červená cibule
3 lžíce zakysané smetany
2-3 lžíce majonézy
sůl
pepř
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety (jsou bez kůže) slijeme a necháme okapat. Nakrájíme je na kousky velikosti sousta a zelí překrájíme nadrobno. Hrášek s kukuřicí přelijeme horkou vodou a necháme vychladnout a okapat.

  2. Do mísy dáme drobně nakrájenou cibuli (i tu ze sklenice), rybu a zbytek surovin. Přidáme majonézu a smetanu. Vše promícháme a dochutíme solí, pepřem a cukrem. Salát necháme uležet a podáváme s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Množství surovin je orientační. Můžete přidat více zelí, místo majonézy jogurt, vařenou mrkev nebo feferonku. Vše dle vaší chuti.

Komentáře k receptu Rybí salát se zelím

K receptu nejsou žádné komentáře.