Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malé červené bobule rybízu už na našich zahrádkách pomalu dozrávají. Zapomeňte však na klasickou rybízovou buchtu na plech s drobenkou. Podle receptu z našeho receptáře připravíte z rybízu moderní svěží dezert.

Honí vás mlsná, přijede neohlášená návštěva nebo prostě jenom chcete ochutnat něco nového? Recept na sněhovou pěnu s červeným rybízem je báječnou volbou, tento svěží a rychle připravený dezert jste nejspíš ještě neochutnali. Tak se do toho pojďme společně pustit.

Recept na rybízovou pěnu

Na rybízovou pěnu si nachystejte hrnek červeného rybízu, 1 vaječný bílek a 3/4 hrnku cukr krystal. Není snad jednodušší recept než tento. Odměřené suroviny pouze za pomoci šlehače vyšleháte do sněhové pěny.

  • Aby se však dezert povedl, je potřeba správně oddělit vaječné bílky od žloutků. Způsobů, jak od sebe žloutek a bílek oddělit, existuje několik.
  • Bílek by měl mít pokojovou teplotu. Studené vejce se totiž hůře našlehá. Z lednice je proto vyndejte minimálně půl hodiny předem.
  • Vzhledem k tomu, že se pěna konzumuje syrová, pracujte pouze s čerstvými vejci z kvalitního chovu.
  • Správně ušlehaný sníh poznáte tak, že se po vytažení metliček tvoří pevné špičky. Když pak misku se sněhem obrátíte vzhůru, dokonale ušlehané bílky budou držet.
  • Pěnu vytvoříte i z rybízu mraženého. Nechte ho přes noc povolit v lednici a na pěnu pak použijte rybíz řádně okapaný.
  • Rybízová pěna chutná božsky jen tak samotná, servírovaná efektně ve skleničkách, ozdobí však i další nepečené dezerty, lívance, ale i dorty.
Z rybízu snadno uděláte také falešné brusinky, které se bezvadně hodí k masovým kuličkám nebo ke svíčkové. V cukru naložený rybíz se pouze svaří s kořením a kyselinou citrónovou, a je hotovo. 

 

 

Komentáře (1)

To jsme doma dělali. Moje dětství

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli