Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pět nejlepších dezertů do skleničky: Míša řezy skoro bez práce nebo likérový Bombardino pohár si zamilujete
Zdroj: Toprecepty.cz

Dezerty podávané do poháru nebo sklenice jsou velmi efektní a obvykle s nimi není moc práce. Máme pro vás dnes tipy na pět nejlepších dezertů do skleničky, které můžete bez obav naservírovat rodině i návštěvě a budete za hvězdu!

Nejlepší dezerty do skleničky 

Když nás začne honit mlsná a potřebujeme si nutně dát něco dobrého, je vhodnou volbou nepečený dezert do skleničky. Stačí ovoce, přičemž můžeme využít to z mrazničky, ale také čerstvé pomeranče, kiwi, mandarinky, nebo třeba ananas.

Dále se hodí piškoty, sušenky, smetana, čokoláda, tvaroh, oříšky a další ingredience, které obvykle míváme doma. Taková sklenička je hotová během pár minut a rychle tak můžeme uspokojit své chutě. Podobně ji využijeme, i když se ohlásí nečekaná návštěva.

Výhodou většiny nepečených dezertů je to, že mohou být během pár minut na stole. Když je ale vychladíme, budou ještě mnohem lepší. A zatímco se budou chladit, zatím se stihneme připravit, než návštěva přijde. A které dezerty jsou ty nejlepší?

Letošním hitem je Bombardino pohár, pojmenovaný podle nápoje, který nejvíce frčí právě v zimě. Recept na Bombardino pohár s likérem najdete zde. Pokud ale preferujete dezerty bez alkoholu, máme pro vás jiné tipy. 

Jeden z nejoblíbenějších dezertů posledních let - cheesecake - můžeme péct, ale také se připravuje nepečená varianta. A můžeme si ho přichystat ve verzi do skleničky. Na 2-3 porce si připravte: 300 g smetanového sýra Philadelphia (lze nahradit tvarohem), 1 měkký tvaroh, 4 lžíce moučkového cukru, 1 lžíci vanilkového cukru, 1 lžíci kakaa, ovoce na ozdobení - jahody, maliny, kiwi, 150 g máslových sušenek a 50 g rozpuštěného másla.

Jak na to? Sušenky rozmixujte s rozpuštěnými máslem. Do misky dejte sýr, tvaroh a oba cukry a vymíchejte vše do krému. Krém rozdělte na dvě poloviny a do jedné přidejte lžíci kakaa. Můžete vrstvit: nejdříve dejte do poháru sušenky a na ně střídejte vrstvy krému a sušenek. Nakonec cheesecake ozdobte ovocem.  

Tříbarevný pudinkový pohár

Připravíte jej jednoduše uvařením tří různých druhů pudinků a jejich navrstvením do sklenice nebo poháru. Jednotlivé vrstvy lze ještě prokládat ovocem, piškoty nebo sušenkami. Nakonec můžete pohár (se ztuhlými vrstvami pudinku) dozdobit třeba mandarinkami a šlehačkou. Recept na tříbarevný pudinkový pohár najdete zde

Karamelový pohár

Kdo by nemiloval karamel? Ale pokud jej neumíte nebo nechcete připravovat, hodí se do poháru i karamelové Salko. V krému s tvarohem chutná překvapivě dobře a přípravu takového dezertu zvládnou i děti. Inspiraci na karamelový pohár najdete zde

Sladké

Sladká chuť je lákavá. Dopřáváme si ji po jídle ve formě dezertů, mezi hlavními jídly jako cukrovinky nebo zákusky ke kávě. Často si připravujeme sladké snídaně, ideálně slazené medem nebo ovocem. A…

Dezert ze tří vrstev bez lepku

Jednoduchý a rychlý dezert si můžete připravit i v případě, že nemůžete lepek. Rychlodezert bez lepku může být plný ovoce, zalitý zakysanou smetanou a posypaný ořechy. T

o je velmi jednoduchá verze, která se dá ale vylepšit do vynikajícího dezertu bez lepku, který má tři lahodné vrstvy. Je velmi snadný a pochutnáte si. 

Míša dezert ve skleničce

Míša řezy patří mezi velmi oblíbené dezerty mezi malými i velkými strávníky. Tato dobrota má i svou verzi ve skleničce. Na její přípravu budete potřebovat: 1 tvaroh ve vaničce, 1 hrnek vysokoprocentní smetany a cukr dle chuti. Poleva: 2 čokolády (1 hořká a 1 mléčná), 0,5 hrnku smetany a 2 lžíce másla. Dále: kakaové sušenky.

Jak na to? Smetanu vyšlehejte do tuha. V druhé míse vyšlehejte tvaroh s cukrem a spojte se smetanou. Nechte vychladit. Na polevu si připravte kastrůlek, do kterého  nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Až se bude vařit, položte na něj misku. Do ní rozlámejte čokoládu a přidejte smetanu a máslo. Vymíchejte do krému. Připravte si misky. Na dno rozdrobte sušenky, pak navrstvěte tvarohovou náplň a nakonec nalijte polevu. Nechte vychladit.

Náš tip: Připravte si Míša dezert jednoduše podle našeho videa: 

 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více