Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úsloví, že člověk jí i očima, je dozajista pravdivé. Pokud vám na talíři rozkvete jedlý květ, jistě budete zvědaví, jak chutná. Cibulový květ v trojobalu je snadný a chutná výborně samotný i s dipem dle vaší volby.

Cibule snad nechybí v žádné domácnosti, a tak si smažený cibulový květ můžete připravit třeba okamžitě. Pokud máte rádi chuť smažené cibulky, určitě si tuto krásně vypadající lahůdku dopřejte.

Jak připravit cibulový květ

Potřebovat budete jen cibuli, suroviny na trojobal (vejce, mouku a strouhanku), parmezán a koření.

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Větší cibuli (nebo rovnou více kusů) oloupejte.
  3. Cibuli vložte do víčka od zavařovací sklenice a nakrájejte ji na osminky – nedokrajujte.
  4. Cibuli vložte do mísy, zalijte ji studenou vodou a nechte ji 10–15 minut ve vodě.
  5. Poté cibuli vyjměte a obalte v hladké mouce. Mouku vsypte i dovnitř cibule.
  6. V hlubokém talíři rozšlehejte vejce a přidejte sůl.
  7. Do dalšího talíře nasypte a promíchejte strouhanku, strouhaný parmezán a koření: lžičku sladké papriky, lžičku sušené bazalky a lžičku mletého zázvoru.
  8. Cibuli polijte rozkvedlaným vejcem a poté obalte ve strouhankové směsi.
  9. Pečte asi 20 minut.

Cibulové okvětní plátky můžete namáčet v majonéze nebo v oblíbeném dipu.

Komentáře

Další tipy a triky