

Cibulové bulky - cibulky
Suroviny
- 350 g hladké mouky
- 150 g žitné chlebové mouky
- 150 ml acidofilního mléka (kefír)
- cca 150 ml vody
- 20 g čerstvého droždí
- 1 kávová lžička cukru
- 1 kávová lžička octa
- 1,5 kávové lžičky soli
- 3 lžíce oleje
- 2 cibule červené
Postup přípravy receptu
Cibuľu pokrájame na polmesiačiky asi 3 mm hrubé, pomaly skoro až do hneda osmažíme na lyžici oleja, miešame (a dávame pozor, aby nezhorela!). Necháme vychladnúť.
V 100 ml vlažnej vody rozmiešame cukor a droždie, necháme stáť 15-20 minút.
Múku preosejeme, vmiešame soľ, pridáme oživené droždie, vodu a acidofilné mlieko, olej, ocot. Vypracujeme plastické cesto, dobre vymiesime - môžeme použiť domácu pekáreň. Na konci zamiesime osmaženú cibuľu.
Cesto necháme kysnúť v teple, kým nezdvojnásobí objem.
Potom vyklopíme, rozdelíme na 16 častí, tvoríme bulky. Ukladáme na peč. papier, alebo fóliu. Cez sitko posypeme múkou (získame rustikálny vzhľad) a necháme zas kysnúť 20 - 30 minút. Rúru predhrejeme na 200°C. Po vykysnutí bulky do kríža nakrojíme žiletkou a dáme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri 200°C cca 15-20 minút, sledujeme!
Poznámka od kuchařky
Prezerala som si recepty na cibuľové chleby a zistila som, že niečo takéto tu nie je.
Bulky sú chutné aj na druhý deň, voňajú po osmaženej cibuli, chutia k hocičomu, ale aj samotné.
Je možné použiť aj hotovú kúpenú smaženú cibuľu, napr. z IKEA.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Cibulové bulky - cibulky
-
rebeka: Holka zlatá, kde trajdáš??? Rada ťa zas vidím! Teší ma, že si si vybrala môj recept na vyskúšanie.
-
Magdi, moc děkuji za skvělý recept! Trochu jsem si ho upravila, místo cukru jsem dala Sladěnku a přidala nasekaný rozmarýn.
-
zdenka.s: spravila si mi veľkú radosť, ďakujem ti za skvelú správu!
-
magdalenka : děkuji za rychlou odpověď, počkala jsem si na kefír (doma byl jen ovocný jogurt ) a stálo to za to! Luxusní, famózní ,výtečné
měli jsme k leču a zbytek jen tak, no prostě fantastiš . jedna cibulka zbyla a druhý den byla měkoučká jako z plechu. A navíc ten nåzev
-
zdenka.s: biely jogurt máš? Do hocijakého kysnutého cesta (slané či sladké) je dobré dať jogurt alebo kefír.
-
magdalenka: nemám. bohužel. kefír ani kys. smetanu,šlo by nahradit ?Jinak si budeme muset nechat zajít chuť do zítřka a to bude náročné
-
kustka: budem rada, ak vyskúšaš.
-
Luxusní
ukládám
-
dexulka:ja tú žiletku stále nemám...
Možno by to išlo aj nastrihnúť, u jedného receptu od cathleen som to tak robila (http://www.toprecepty.cz/recept/38753-louhovane-ka... - sú skvelé, doporučujem!)
Teší ma, že chutilo!A máš ich pekné!
-
Nemám je tak krásné,ale byly moc dobré
Měli jsem je včera k uzenému kapříkovi a jen se po nich zaprášilo
Určitě zopakuji a dám si záležet i na tvaru
taky musím konečně koupit tu žiletku
-
duli65: ďakujem za fotku a som rada, že sa ti bulky vydarili a chutili.
-
Tak jsem je dnes pekla,jsou výborné...,možná je udělám na oslavu manželových 50.
-
Elizabeth89: Vďaka za dobrú správu, fotka je skvelá. Na chlapov dobré jedlo pôsobí zázračne, to je fakt!
-
Dneska vyzkoušeno a je to veeeelmi žravé
půlku těsta jsem zkusila zpracovat trošku jinak - rozválela jsem silnější plát, rádýlkem vykrajovala menší trojhránky a jako pidibuchtičky je pak servírovala k rajčatovému salátku s mozarellou. Luxusní!! V přítelovi jich zmizel celý tác, ani jsem nemrkla
-
Mila z Canady: Do tohto receptu môžeš bez problémov použiť sušené droždie - adekvátne množstvo na pol kila múky. Ja osobne preferujem droždie čerstvé, sušené mám však vždy po ruke tiež, použijem, ak sa minie čerstvé a nechce sa mi do obchodu.
Kyselo som so sušeným nerobila, ale vyskúšaj - daj do vlažnej vody trocha cukru, sušené droždie, trochu múky, nechaj v teple. Uvidíš, či sa dá použiť aj na kyselo. Veľa nestratíš, ak by si (ten kvások) nemohla použiť.
Nech sa ti darí.