Cibulové bulky - cibulky

magdalenka Kuchař: magdalenka

Slané pečivo 44 názorů

Suroviny

350 g hladké mouky
150 g žitné chlebové mouky
150 ml acidofilního mléka (kefír)
200 ml vody
20 g čerstvého droždí
1 kávová lžička cukru
1 kávová lžička octa
1,5 kávová lžička soli
3 lžíce oleje
2 cibule červená
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuľu pokrájame na polmesiačiky asi 3 mm hrubé, pomaly skoro až do hneda osmažíme na lyžici oleja, miešame (a dávame pozor, aby nezhorela!). Necháme vychladnúť.

  2. V 100 ml vlažnej vody rozmiešame cukor a droždie, necháme stáť 15 - 20 minút.

  3. Múku preosejeme, vmiešame soľ, pridáme oživené droždie, vodu a acidofilné mlieko, olej, ocot. Vypracujeme plastické cesto, dobre vymiesime - môžeme použiť domácu pekáreň. Na konci zamiesime osmaženú cibuľu.

  4. Cesto necháme kysnúť v teple, kým nezdvojnásobí objem.

  5. Potom vyklopíme, rozdelíme na 16 častí, tvoríme bulky. Ukladáme na peč. papier, alebo fóliu. Cez sitko posypeme múkou (získame rustikálny vzhľad) a necháme zas kysnúť 20 - 30 minút. Rúru predhrejeme na 200°C. Po vykysnutí bulky do kríža nakrojíme žiletkou a dáme do vyhriatej rúry.

  6. Pečieme pri 200°C cca 15 minút, sledujeme!

Poznámka

Prezerala som si recepty na cibuľové chleby a zistila som, že niečo takéto tu nie je.

Bulky sú chutné aj na druhý deň, voňajú po osmaženej cibuli, chutia k hocičomu, ale aj samotné.

Je možné použiť aj hotovú kúpenú smaženú cibuľu, napr. z IKEA.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 58 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cibulové bulky - cibulky

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    rebeka: Holka zlatá, kde trajdáš??? Rada ťa zas vidím! Teší ma, že si si vybrala môj recept na vyskúšanie.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Magdi, moc děkuji za skvělý recept! Trochu jsem si ho upravila, místo cukru jsem dala Sladěnku a přidala nasekaný rozmarýn.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    zdenka.s: spravila si mi veľkú radosť, ďakujem ti za skvelú správu!:-K

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    magdalenka : děkuji za rychlou odpověď, počkala jsem si na kefír (doma byl jen ovocný jogurt ) a stálo to za to! Luxusní, famózní ,výtečné :yes::yes: měli jsme k leču a zbytek jen tak, no prostě fantastiš . jedna cibulka zbyla a druhý den byla měkoučká jako z plechu. A navíc ten nåzev :-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    zdenka.s: biely jogurt máš? Do hocijakého kysnutého cesta (slané či sladké) je dobré dať jogurt alebo kefír.

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    magdalenka: nemám. bohužel. kefír ani kys. smetanu,šlo by nahradit ?Jinak si budeme muset nechat zajít chuť do zítřka a to bude náročné :-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    kustka: budem rada, ak vyskúšaš.

    Odpovědět

  • kustka kustka

    Luxusní:yes: ukládám

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    dexulka:ja tú žiletku stále nemám...:-D Možno by to išlo aj nastrihnúť, u jedného receptu od cathleen som to tak robila (http://www.toprecepty.cz/recept/38753-louhovane-ka... - sú skvelé, doporučujem!)
    Teší ma, že chutilo!:-K A máš ich pekné!

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Nemám je tak krásné,ale byly moc dobré :-p Měli jsem je včera k uzenému kapříkovi a jen se po nich zaprášilo :-8 Určitě zopakuji a dám si záležet i na tvaru ;-)taky musím konečně koupit tu žiletku :-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    duli65: ďakujem za fotku a som rada, že sa ti bulky vydarili a chutili. :-K

    Odpovědět

  • duli65 duli65

    Tak jsem je dnes pekla,jsou výborné...,možná je udělám na oslavu manželových 50.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Elizabeth89: Vďaka za dobrú správu, fotka je skvelá. Na chlapov dobré jedlo pôsobí zázračne, to je fakt!:-K

    Odpovědět

  • Elizabeth89 Elizabeth89

    Dneska vyzkoušeno a je to veeeelmi žravé :yes::-) půlku těsta jsem zkusila zpracovat trošku jinak - rozválela jsem silnější plát, rádýlkem vykrajovala menší trojhránky a jako pidibuchtičky je pak servírovala k rajčatovému salátku s mozarellou. Luxusní!! V přítelovi jich zmizel celý tác, ani jsem nemrkla :-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Mila z Canady: Do tohto receptu môžeš bez problémov použiť sušené droždie - adekvátne množstvo na pol kila múky. Ja osobne preferujem droždie čerstvé, sušené mám však vždy po ruke tiež, použijem, ak sa minie čerstvé a nechce sa mi do obchodu.
    Kyselo som so sušeným nerobila, ale vyskúšaj - daj do vlažnej vody trocha cukru, sušené droždie, trochu múky, nechaj v teple. Uvidíš, či sa dá použiť aj na kyselo. Veľa nestratíš, ak by si (ten kvások) nemohla použiť.
    Nech sa ti darí.

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: pečempecen cibulový kyš bulky s cibulkou domácí bulky s cibulkou cubulové bulky bulky s cibulí jogurtové bulky bulka s cibulkou cibulové bulky se salámem a sýrem recept žiletky bulka na hamburger s cibulkou cibulove trojhranky cibulove trojhranky recept cibolovy kys cibulove buchty kyš cibulový bulky s jogurtem cibulove bulky na burger hamburgerové bulky se smaženou cibulkou cibulové bagety kváskové

Zapomněl/a jsem heslo