Sýrové okurky podle ČSN: Okurkové řezy se sýrovou pěnou nadchnou každou návštěvu
Překvapila vás nečekaná návštěva, kterou potřebujete rychle, ale co nejchutněji pohostit alespoň drobnou pochutinou? Pak jistě uvítáte tip na sýrové okurky podle norem, které vás zachrání i při poloprázdné lednici.
Studená kuchyně je plná překvapivých kombinací surovin, o kterých byste si nikdy nepomysleli, že mohou chutnat tak skvěle. Jedním z mnoha výsledků zajímavého spojení jsou sýrové okurky podle všem známých norem. Vyzkoušíte je s námi?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit sýrové okurky podle ČSN
Na 10 porcí řezů budete potřebovat 500 g salátové okurky, 50 g čerstvého másla, 200 g žervé, 30 g mléka, 60 g tvrdého uzeného sýra a 50 g jader vlašských ořechů.
- Okurku omyjte a oloupejte, následně ji nakrájejte na jednotlivé silnější řezy.
- Připravte si sýrovou pěnu - vyšlehejte máslo společně se sýrem žervé a horkým mlékem. Následně do ní lehce vmíchejte jemně nastrouhaný uzený sýr.
- Jednotlivá kolečka okurky zdobte sýrovou pěnou. Na efektu dokonale přidá zdobení pěnou pomocí cukrářského sáčku s libovolnou zdobicí špičkou.
- Nakonec ozdobené okurkové řezy doplňte vyloupanými jádry vlašských ořechů.
Tip: Výborné jsou také tyto řezy dozdobené čerstvým hroznovým vínem, díky čemuž vzniká dokonalý kontrast slanosti pěny, sladkosti vína a svěžesti okurky. Zkusíte?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Okurkové řezy se sýrovou pěnou dejte na chvíli vychladit. Podávat je můžete samostatně, ale také s nakrájeným pečivem, které k nim můžete přikusovat. Tyto řezy lze různě obměňovat, a tak si každý přijde na to své. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře