Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrové okurky podle ČSN: Okurkové řezy se sýrovou pěnou nadchnou každou návštěvu
Zdroj: Freepik

Překvapila vás nečekaná návštěva, kterou potřebujete rychle, ale co nejchutněji pohostit alespoň drobnou pochutinou? Pak jistě uvítáte tip na sýrové okurky podle norem, které vás zachrání i při poloprázdné lednici.

Studená kuchyně je plná překvapivých kombinací surovin, o kterých byste si nikdy nepomysleli, že mohou chutnat tak skvěle. Jedním z mnoha výsledků zajímavého spojení jsou sýrové okurky podle všem známých norem. Vyzkoušíte je s námi?

Jak připravit sýrové okurky podle ČSN

Na 10 porcí řezů budete potřebovat 500 g salátové okurky, 50 g čerstvého másla, 200 g žervé, 30 g mléka, 60 g tvrdého uzeného sýra a 50 g jader vlašských ořechů.

  1. Okurku omyjte a oloupejte, následně ji nakrájejte na jednotlivé silnější řezy.
  2. Připravte si sýrovou pěnu - vyšlehejte máslo společně se sýrem žervé a horkým mlékem. Následně do ní lehce vmíchejte jemně nastrouhaný uzený sýr.
  3. Jednotlivá kolečka okurky zdobte sýrovou pěnou. Na efektu dokonale přidá zdobení pěnou pomocí cukrářského sáčku s libovolnou zdobicí špičkou.
  4. Nakonec ozdobené okurkové řezy doplňte vyloupanými jádry vlašských ořechů.

Tip: Výborné jsou také tyto řezy dozdobené čerstvým hroznovým vínem, díky čemuž vzniká dokonalý kontrast slanosti pěny, sladkosti vína a svěžesti okurky. Zkusíte?

Okurkové řezy se sýrovou pěnou dejte na chvíli vychladit. Podávat je můžete samostatně, ale také s nakrájeným pečivem, které k nim můžete přikusovat. Tyto řezy lze různě obměňovat, a tak si každý přijde na to své. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky