Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 oblíbených receptů na lívance. Poradíme, jak je upéct z různých těst. Nakypřené mohou být více způsoby
Top recepty

Lívance, příjemně vláčné a kypré, nás lákají především během léta, když dozrává ovoce. Čerstvé jahody, maliny i borůvky je pěkně doplní, v zimě zase využijeme různé marmelády. To vše dozdobíme kopečkem šlehačky nebo zakysané smetany.

Lívance jsou dobrotou, která potěší každého, a zajásají nad nimi hlavně děti. V létě je bohatě zdobíme čerstvým ovocem, kterého je dostatek. Lívance připravujeme z různých variant těst, ať už s pomocí kvasnic, bílkového sněhu nebo prášku do pečiva. Oblíbená jsou i banánová těsta.

  1. Tvarohové lívance
  2. Třešňové lívance
  3. Extra rychlé lívance
  4. Lívance z jogurtovo-jablečného těsta
  5. Lívance
  6. Kefírové lívance II
  7. Banánové lívance

1. místo

Těsto na lívance obsahuje výrazný podíl tvarohu a žádný kypřící prášek ani kvasnice, z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho do těsta vmícháme. Usmažené lívance na talířích zdobíme podle chuti a možností. Nejlepší jsou čerstvé.

2. místo

Lívance připravíme z těsta nakypřeného droždím a ochuceného vanilkovým cukrem. Na talířích lívance bohatě zdobíme přelivem z vypeckovaných třešní, zahuštěných vanilkovým pudinkem a kopečkem šlehačky a zakysané smetany.

3. místo

Extra rychlé lívance jsou nekynuté, nakypřené práškem do pečiva. Postup nám usnadní hrnkový rozpis surovin. Nadýchané lívanečky zdobíme marmeládou, sladkým tvarohem a šlehačkou nebo zakysanou smetanou.

4. místo

Do těsta kromě bílého jogurtu (můžeme si připravit i domácí) potřebujeme najemno nastrouhané jablko a strouhanou citronovou kůru. Ke kypření použijeme kypřící prášek. Po usmažení lívanečky klademe na papírovou utěrku, abychom odsáli přebytečný tuk. 

5. místo

Klasické kynuté lívance podle tohoto receptu zvládnou i méně zkušení. Pečeme je na suché teflonové pánvi a podáváme s marmeládou, tvarohem a smetanou. V některých oblastech se nazývají vdolky a tradičně se připravují s povidly. Jsou rychlé a dobré. 

6. místo

Kefírové lívance jsou vláčné a nadýchané, přitom jednoduché a rychlé na přípravu. Výsledné lívance jsou silnější a hezky pevné, netrhají se. Při podávání je pocukrujeme a pokapeme šťávou nebo potřeme chutnou marmeládou. Výborné jsou i se slanou pomazánkou, posypané sýrem a smaženou cibulkou.

7. místo

Rozmixované a dobře vyzrálé banány tvoří základ těchto nadýchaných lívanců. Přislazování těsta není potřeba, banány jsou sladké dost. Hotové lívance dosladíme na talíři podle chuti moučkovým cukrem a ozdobíme šlehačkou nebo zakysanou smetanou

Lívance můžeme připravit k snídani i k večeři. Po zeleninové polévce budou výborným obědem. Jsou chutné a poměrně vydatné. O tom, jak připravit nadýchané lívance, pojednává náš další článek.

 

 

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky