Jak naložit rajčata do oleje. Ochucené bylinkami, česnekem a chilli papričkami skvěle chutnají a jsou oblíbeným jedlým dárkem
Rajčata naložená v oleji si můžeme jednoduše koupit, ale pokud se nám na zahradě urodí dostatek rajčat, připravíme si je sami podle osvědčených receptů. Nejprve je ale musíme usušit a teprve potom je naložíme s bylinkami, česnekem nebo chilli papričkami.
Jak a s čím rajčata naložit
Podle některých receptů se rajčata před nakládáním namáčí do vody smíchané s octem (není to však nutné), poté scedí a následně vrství do menších sklenic. Rovnáme je střídavě s čerstvými nebo sušenými bylinkami (rozmarýn, tymián, bazalka, šalvěj, petržel a další), prokládáme česnekem nakrájeným na tenké plátky, a kdo má rád pikantní chuť, může přidat chilli papričku (buď vcelku nebo nakrájenou). Obsah skleniček zalijeme až po okraj olejem (výborný je olivový) a uzavřeme. Na povrchu rajčat a bylinek musí být olej. Sklenice uložíme do chladna a necháme několik dnů odležet - rajčata získají příjemnou vůni a chuť bylinek. K zalévání rajčat se podle některých receptů používá zahřátý olej.
Komentáře