Jak vytvořit moučník, ve kterém se po nakousnutí objeví srdce? Originální sladkou dobrotu plnou lásky zvládnete s námi i vy
Ať už jste zamilovaní nebo milovaní, připravte si na svátek zamilovaných dobroty plné sladkých srdcí. Blíží se polovina února, která je ve znamení předávání květin a sladkostí, vyjadřujících lásku k druhému. Co tedy dáte svým milovaným?
Můžete vyzkoušet muffiny, cupcaky, bábovky i piškotové dorty. Do všech se dá přidat barevné srdce, které okouzlí i potěší vaše blízké. Který moučník si vyberete? Díky jednoduchému postupu to je snazší, než bychom si mysleli.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vytvořit tvar uprostřed dezertu?
Je to opravdu snadné, ale nikoliv úplně rychlé - avšak nebojte se, trpělivost nám červená srdce přinese. Připravte si dvojnásobené množství těsta vašeho oblíbeného piškotového moučníku a rozdělte jej na 2 poloviny.
První polovina těsta:
- Těsto obarvěte na červeno pomocí barviva a upečte na plechu s pečicím papírem.
- Pomocí ostrého vykrajovátka vykrojte červená piškotová srdíčka.
Druhá polovina těsta:
- Těstem vyplňte formu na muffiny (cupcaky, bábovku aj.), ale jen pár centimetrů.
- Do těsta vložte 1-2 červená srdíčka za sebe (u formy na bábovku dávejte jedno za druhým dokola a špičkou nahoru).
- Pokud je seskupení moc tekuté, nebojte se jej dát chvíli do lednice.
- Doplňte zbytkem těsta a dejte péct podle vašeho receptu.
Nevíte, pro koho je připravit?
Po rozkrojení na vás čeká kouzelný projev lásky, který se hodí milému partnerovi, dobré kamarádce, úžasným potomkům, kamarádům do školy, i oblíbené paní učitelce. Požádejte děti o pomoc a srdíčka můžete schovat třeba do ořechové bábovky, kterou si připravíte podle našeho video-receptu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
7 receptů na bábovku pro všední i sváteční den. Přehled jednoduchých postupů, které podle video návodu hravě zvládne i začátečník
Jak vymazat a vysypat formu na bábovku - rady pro začátečníky
Láska vždy procházela žaludkem. Připravte těm, které milujete, sladké gesto, a do něj srdce plné chutného překvapení
Komentáře