Tvarohová bábovka od Výbušné

rebeka Kuchařka:

Moučníky , Bábovky 51 názorů

543

Suroviny

5 vajec
250 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
220 g másla
nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
šťáva z 1/2 pomeranče
250 g tučného ( ne vaničkového ) tvarohu
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
brusinky
rozinky
oříšky (dle chuti, já jsem dala brusinky a kandovanou pomerančovou kůru ( viz odkaz )
Recept si zatím oblíbilo 43 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Máslo vyšleháme s cukry do pěny. Po jednom vmícháme žloutky a opět řádně vyšleháme. Mouku smícháme s kypřícím práškem a přesejeme přes síto.

  2. Do žloutkové pěny přidáme pomerančovou šťávu a kůru, dále tvaroh, mouku a opět prošleháme. Bílky se špetičkou soli vyšleháme do tuha a zlehka vmícháme do těsta.

  3. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo kokosovou moučkou.
    Pečeme asi hodinu v troubě vyhřáté na 170°C, necháme trochu vychladnout ve formě, vyklopíme a pocukrujeme.
    Bábovka je vláčná, nepřeslazená, voní a chutná po pomerančích.

Poznámka

Recept mi přišel emailem od Mileny. Úplně stejný jsem tu nenašla, i když tvarohových bábovek je tu mraky. Už se tady špatně hledá. Takže pokud je tu stejný recept, nechám tento smazat.

Mileno, moc děkuju za výborný recept. Určitě jsem tuto bábovku nepekla naposledy a vůbec se nedivím, že je ve vaší rodině nejoblíbenější.

Další krásné recepty od výbušné najdete zde: http://chalupnikovi.com/recepty/?cat=7

http://www.toprecepty.cz/recept/24398-kandovana-po...

P.S. recept jsem si, ale opravdu je zcela malilinko, poupravila :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 906 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tvarohová bábovka od Výbušné

  • Marcela Marcela(neregistrovaná)

    rebeka: dělám už hodně dlouho,je skvělá
    Jen dávám cukru 180g a bez pomeranče
    Ten příště zkusím přidat :-K

    Odpovědět

  • Jitule-cibule Jitule-cibule

    Krásný den všem labužníkům ;-),
    dělám tu stejnou, jen ze tří vajec. Milujeme jí pro její vláčnost a i tak nevydrží, vždy se zapráší (ale pozor pro neznalé: u nás se práší pokaždé, když je něco sladkého a dobrého k tomu :-D )
    31. bodík už odletěl
    :-K

    Odpovědět

  • Michaela019 Michaela019

    Moooc dobrá!:)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    rebeka:Jdu vyzkoušet,jinak mi sež..u všechno linecké na svátky.:-(

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Holky VŠEM moc děkuju za odzkoušení a překrásné fotečky:-K:-K:yes::yes: vůbec jsem neměla upozornění v emailu:-S
    tolik už vás a s úspěchem bábovku odzkoušelo;-) to bude mít radost i Milena:-K:-)
    Díky:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • PaCaOl PaCaOl

    Vyzkoušená viz přidané foto, výborná ale misto celého prášku do p. jen 2 lžičky jedlé sody. :yes:

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Podobný recept znám, ovšem bez pomeranče. Ten pomeranč tomu ale dodá příjemnou chuť i vůni, takže ode dneška jen s pomerančem. Protože jsem líná a nechtělo se mi vymazávat formu, pekla jsem na plechu s pečícím papírem. Přidávám fotku, bod a poděkování za výborný recept:-p:-):yes:.

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Nadi, před chvílí jsem dopekla :-) Prý je výborná a mám vyřídit vřelé díky :-K Přidala jsem fotky, ale klidně je smaž, páč moje aranžovací schopnosti jsou na bodu nula ;-)

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    aisha:Dobrý nápad,já jsem posledně dala na kostičky nakrájené kaki a taky chutnala:-p

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Výborná bábovka, lehká a vláčná. Jen jsem musela použít hladkou mouku, polohrubá mi už dávno došla. Dělala jsem i Tvou kandovanou kůru, tak jsem ji hned použila, bábovka krásně voní po pomerančích. Přidávám foto..;-)

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    senky::-))já taky,ráno ji vezu kamarádce ke kávičce:-p

    Odpovědět

  • senky senky

    Dnes jsem pekla podruhé .... půlku jsme snědli ke kafi a druhou jsem zabalila návštěvě domů. Prostě chutnala:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bosana Bosana

    Kadlik::-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Veronika.Hrozna: Udelej, je to opravdu fantazie. Chvili mi to trvalo, neb jsem musela udelat nejprve tvaroh (tj. koupit i spravne mleko z automatu atd.). Vedela jsem od zacatku, ze to bude dobrota a byla! Snad nejlepsi babovka, co jsem kdy delala a jedla.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Hm,že bych se přidala ? Nakoupila jsem v nějakém záchvatu ,spoustu všelijakých kandovaných červíčku,dokonce mám i kandovanou domácí pomerančovou kurku ;-) :-p

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo