Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

7 receptů na bábovku pro všední i sváteční den. Přehled jednoduchých postupů, které podle video návodu hravě zvládne i začátečník
Top recepty

Bábovky považujeme za tradiční sladký zákusek, který se hodí k čaji nebo kávě. Známe je od našich babiček. Jsou chutné k snídani, připravujeme je jako zákusek po obědě nebo je pečeme pro slavnostní příležitosti a návštěvy.

Jednoduché bábovky pro všední i sváteční den

V našem přehledu bábovek jsou všechny recepty doplněny názorným videem. Podle srozumitelné a názorné instruktáže se může do pečení pustit i začátečník a těšit se na výsledek. Všechny vybrané bábovky jsou jednoduché a postupy osvědčené.
  1. Babiččina třená bábovka
  2. Bábovka (hrníčková, olejová)
  3. Bábovka s větrníkovou příchutí
  4. Hrnková bábovka
  5. Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
  6. Blesková šlehačková bábovka
  7. Hrníčková bábovka

1. místo

Třená bábovka, oblíbený moučník pro sváteční chvíle, se připravuje z másla a vajec. Z bílků ušleháme sníh. Bábovka voní po citrónu a vanilce, část těsta před pečením promícháme s kakaem - bábovka pak má dvoubarevný vzhled.  

2. místo

Podle tohoto receptu upečeme klasickou olejovou bábovku. Výhodou je oblíbený "hrníčkový" postup. Recept ocení každý, kdo nechce umývat mnoho nádobí. Bude nám stačit velká mísa a hrnek na odměřování surovin.

3. místo

Pokud hledáme něco nového a už nás nebaví péct stále dokola mramorovou bábovku, můžeme vyzkoušet příjemně voňavou bábovku s karamelem. Chuťově připomíná karamelový větrník. Recept nám usnadní "hrníčkový" postup.

4. místo

Další bábovka je opět hrníčková, postup je jednoduchý. Dvoubarevná bábovka je tentokrát doplněná rozinkami. V postupu je i návod, jak těsto upéct na plechu místo v bábovkové formě.

5. místo

Bábovka podle dalšího receptu se připravuje s tvarohem. Do hustšího těsta přidáváme rozinky. Díky tvarohu je bábovka po upečení vláčná a jemná. Výsledkem je chutný a reprezentativní moučník.

6. místo

Šlehačková bábovka má jednoduchý postup se skvělým výsledkem. Stejně jako ostatní recepty i tento si můžeme přizpůsobit - místo kakaa lze použít citrónovou kůru, nasekané oříšky nebo čokoládu

7. místo

Další jednoduchá bábovka skvělé chuti, kterou hravě zvládne i začátečník. Tuto bábovku s citrónovou vůní můžeme připravit buď s příchutí kokosu nebo kakaa. Těsto bude výborné i v jiných formách než v bábovkové.

Jak se pečou bábovky

Bábovky se připravují z různých těst - mohou být kynuté, piškotové či třené. V našem následujícím příspěvku najdeme mnoho univerzálních rad a návodů, jak si s pečením bábovek poradit. Ocení je určitě nejen začátečníci.

Pro ty, kdo chtějí zkoušet další recepty, i ty méně tradiční, máme připravený velký přehled receptů na bábovky. Stačí si vybrat a pustit se do pečení. Můžeme vyzkoušet mandlové či ořechové, bábovky bez vajec, bez lepku i celozrnné a mnohé další. Přejeme, ať se pečení povede.
Tento tip je užitečný  (23x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům