Vepřové maso na mrkvi: Se snadným receptem vykouzlíte skvěle šťavnatý oběd
Nejspíš už máte ze svých zahrad sklizené a uskladněné mrkve, a tak jistě uvítáte recepty na jejich zpracování. Příprava vepřového masa na mrkvi netrvá dlouho a navíc vykouzlíte z mála surovin moc dobrý a kvalitní oběd.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit vepřové maso na mrkvi
Na přípravu vepřového masa na mrkvi budete potřebovat 500 g vepřového masa, 2 cibule, 500 g mrkve, kousek másla, trochu vody na podlití a sůl a pepř na dochucení. Na jíšku si připravte máslo a hladkou mouku.
- Cibuli nakrájejte najemno a na másle ji osmažte dozlatova.
- Vepřové maso nakrájejte na kousky a přidejte ho do hrnce k cibuli.
- Vše osolte, opepřete, podlijte 100 ml vody a duste do změknutí masa.
- Přidejte mrkev nakrájenou na kolečka a duste ještě chvíli, než změkne mrkev.
- Tip: Pokud byste do pokrmu chtěli přidat i celer, přidejte ho ve stejnou chvíli jako mrkev. Hrášek ale přisypte až před koncem vaření, ať se úplně nerozvaří a neztratí veškerou chuť.
- Na pánvi si připravte jíšku. K rozehřátému máslu přisypávejte postupně mouku a míchejte. Poměr tuku a mouky by měl být 1:1.
- Až jíška zezlátne, přidejte ji k masu a mrkvi a za stálého míchání ještě chvíli povařte.
K vepřovému masu na mrkvi se nejlépe hodí jako příloha vařené nebo opečené brambory, ale i bramborová kaše. Veškerou přípravu hravě zvládnete podle videa níže, které vás celým postupem krok za krokem provede. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře