Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso na mrkvi: Se snadným receptem vykouzlíte skvěle šťavnatý oběd
Zdroj: Toprecepty

Nejspíš už máte ze svých zahrad sklizené a uskladněné mrkve, a tak jistě uvítáte recepty na jejich zpracování. Příprava vepřového masa na mrkvi netrvá dlouho a navíc vykouzlíte z mála surovin moc dobrý a kvalitní oběd.

Na vepřové maso na mrkvi se nejlépe hodí prorostlejší část masa, jako třeba krkovice, plec nebo vepřová kýta. Maso bude krásně šťavnaté a kombinace s mrkví dodá pokrmu příjemnou nasládlou chuť. Pokud byste chtěli do pokrmu přidat další zeleninu, bude se dobře hodit k mrkvi nakrájený celer nebo hrášek.

Jak připravit vepřové maso na mrkvi

Na přípravu vepřového masa na mrkvi budete potřebovat 500 g vepřového masa, 2 cibule, 500 g mrkve, kousek másla, trochu vody na podlití a sůl a pepř na dochucení. Na jíšku si připravte máslo a hladkou mouku.

  1. Cibuli nakrájejte najemno a na másle ji osmažte dozlatova.
  2. Vepřové maso nakrájejte na kousky a přidejte ho do hrnce k cibuli. 
  3. Vše osolte, opepřete, podlijte 100 ml vody a duste do změknutí masa.
  4. Přidejte mrkev nakrájenou na kolečka a duste ještě chvíli, než změkne mrkev.
  5. Tip: Pokud byste do pokrmu chtěli přidat i celer, přidejte ho ve stejnou chvíli jako mrkev. Hrášek ale přisypte až před koncem vaření, ať se úplně nerozvaří a neztratí veškerou chuť. 
  6. Na pánvi si připravte jíšku. K rozehřátému máslu přisypávejte postupně mouku a míchejte. Poměr tuku a mouky by měl být 1:1
  7. Až jíška zezlátne, přidejte ji k masu a mrkvi a za stálého míchání ještě chvíli povařte.

K vepřovému masu na mrkvi se nejlépe hodí jako příloha vařené nebo opečené brambory, ale i bramborová kaše. Veškerou přípravu hravě zvládnete podle videa níže, které vás celým postupem krok za krokem provede. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky