Řecké vepřové na celeru a mrkvi

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 1 hodinka 4 porce Vepřové maso 4 názory

Suroviny

800 g vepřové maso
2 větší cibule
1 větší celer
4 mrkve
2 vejce
citronová šťáva dle chuti
olej
pepř
hladká mouka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si osmažíme do světle hněda na hrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso na kostky, prosolíme, dáme pepř a až maso osmažíme, budeme dusit ve vlastní šťávě.

  2. Až se šťáva téměř vydusí, přidáme mouku na zahuštění, promícháváme a zalijeme vodou. Pak si nakrájíme celer na proužky, mrkev na polo kolečka a přidáme k poloměkkému masu, dusíme do změknutí.

  3. Vajíčka si rozkvedláme a na samý konec vlijeme pomalinku do omáčky a zakapeme citronovou šťávou tolik, co nám bude chutnat.

Poznámka

Recept je ze Světové kuchařky a je to dobré!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Řecké vepřové na celeru a mrkvi

  • Standa Standa(neregistrovaná)

    jo,jo:-)

    Odpovědět

  • sebena sebena

    Opravdu zajímavý recept, hlavně mě tam zaujalo to vajíčko:-p:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Bibi, ty mě překvapuješ názvem, ani jsem netušila, že dělám řecké vepřové :-O:-D jestli to nebude množstvím mrkve - dávám jen 2 ;-):-D, jinak to je stejné, ale ne, vím že to je prostě dobré:-p:yes:
    Jo a pepř dávám bílý

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jani, to musí být mńamózní:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové maso na celeru maso na celeru vepřové v mrkvi řecké recepty veprove na mrkvi maso na mrkvi a celeru celer s mrkvi maso na celeru a mrkvi vepřové kostky na celeru vepřové mrkev celer recke veprove vepřové maso v mrkvi celer a maso dušené vepřové maso na mrkví a celeru řecké vepřové maso vepřové celer mrkev veprove maso celer veprove maso v celerove omacce vepřové kotlety na celeru vepřova kotleta na celeru

Zapomněl/a jsem heslo